Ja és un Clàssic: tres Barça-Madrid en un mes

Ja és un Clàssic: tres Barça-Madrid en un mes

Serà la setena vegada a la història en què tots dos equips es vegin les cares fins en tres ocasions amb un mes de diferència

S’acosten tres Clàssics en un marge de 35 dies. La disputa a doble partit de la semifinal de la Copa del Rei i el Barça-Madrid de Lliga faran que els espectadors puguin gaudir del millor partit del món fins en tres ocasions en poc més d’un mes. Ara bé: no és la primera vegada que el Clàssic es convertirà en un clàssic. Tal circumstància ja ha passat en sis ocasions anteriors.

2019 i 2011, els precedents més propers

El precedent més recent data del 2019, quan entre el febrer i el març van encadenar-se també les semifinals de Copa i, pocs dies després de la tornada, una jornada de Lliga al Bernabéu. Tot en 25 dies. La cosa no va anar malament per als culers: es van classificar per a la final de Copa i van guanyar 0-1 a la Lliga.


L’afició culer també recordarà el precedent anterior, de l’any 2011, quan es van disputar fins a quatre Clàssics en 18 dies, un rècord a dia d’avui. En aquella ocasió, la sèrie va acabar amb un empat a la Lliga, una victòria blanca a la final de Copa i una eliminatòria favorable al Barça a les semifinals de la Champions League.

Dues sèries més durant els anys 80

Cal remuntar-se a la dècada dels anys 80 per trobar dues sèries més de tres Clàssics en un sol mes. A l’inici de la temporada 1988/89 es van veure les cares en una eliminatòria a doble partit a la Supercopa d’Espanya (guanyada pels blancs) i, setmanes més tard, un duel de Lliga al Bernabéu també resolt amb victòria madrilenya. Tot en 32 dies de marge.

Uns anys abans, a les acaballes de la temporada 1982/83, la final de Copa i la final de la Copa de la Lliga -en aquest cas a doble partit- van tenir lloc amb 26 dies de diferència. Aquests duels van acabar amb dos trofeus més a les vitrines del FC Barcelona.

Els precedents més llunyans

També es van produir tres Clàssics en 26 dies a finals del 1960, quan el FC Barcelona va tombar el Reial Madrid a la Copa d’Europa i, setmanes més tard, els blancs es venjaven amb una victòria per 3-5 a la Lliga.

El precedent més llunyà es remunta al 1916, quan es van disputar fins a quatre Clàssics en només 21 dies. El més curiós d’aquesta primera sèrie és que tots van ser amb motiu de la semifinal de Copa, que va viure fins a dos partits de desempat després d’una eliminatòria a doble partit que va acabar igualada. Eren altres temps.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut