Barça - Cadis: Velocitat de creuer abans de la prova de foc (2-0)

Al ritme d'un Ferran Torres estel·lar, els gols de Sergi Roberto i Lewandowski allarguen la ratxa triomfal dels blaugrana a la lliga

El Barça ha fet els deures contra el Cadis en un partit de picar pedra a l'Spotify Camp Nou (2-0). Amb un Ferran Torres inspiradíssim, Sergi Roberto ha obert la llauna i Robert Lewandowski ha fet allò que sap fer millor, marcar gols. A més, els minuts finals li han donat la seva quota de protagonisme a Marc-André Ter Stegen, amb intervencions de mèrit i que el fan protagonitzar una fita històrica a la lliga espanyola.

No es pot dir que el plantejament cadista hagi sorprès Xavi Hernández, que ja va advertir que es trobaria amb un rival que li atorgaria gairebé la totalitat de la possessió. I així ha estat. Els  blaugrana, amb cinc cares noves respecte a l’empat del dijous contra el Manchester United, han assumit, com gairebé sempre, el paper d’actor principal, amb la majoria dels focus enlluernant Ferran Torres.

Ferran Torres, el factor diferencial

El valencià, enganxat a la banda dreta com aquell extrem pur que va irrompre a Mestalla, ha estat un maldecap per a la defensa andalusa des del primer minut. Abans, però, el primer avís culer ha estat en un servei de cantonada que Eric no ha pogut rematar entre els tres pals. El Cadis ha intentat amenaçar Ter Stegen amb una arribada de Bongonda al quart d’hora de joc i un gol anul·lat per fora de joc a Roger Martí al cap d’uns minuts.

Des d’aquell instant, el Barça ha aconseguit tancar tots els espais amb Christensen i Eric especialment fins en la tasca de correcció. En atac, el cabal ofensiu el monopolitzava pràcticament tot Feran. Primer, amb un eslàlom que ha acabat definint amb l’esquerra buscant el pal llarg de Ledesma.

Sergi Roberto culmina l'obra de Ferran

Després, començant a despertar la seva faceta d’assistent amb una passada enrere per a un Sergi Roberto que s’ha trobat amb Ledesma i el rebot tampoc l’ha sabut aprofitar Balde. Sergi Roberto, una de les cinc novetats, vivia molt a prop de l’àrea ocupant la posició d’interior amb Frenkie de Jong cobrint-li les espatlles, i el reusenc ho ha aprofitat a les mil meravelles.

No a la primera, ni a la segona amb una rematada forçada que li ha sortit alta; però a la tercera no ha perdonat. En una altra jugada brillant de Ferran, i després d’una rematada de Lewandowski refusada per la defensa sobre la línia, el capità ha afusellat el marc cadista per obrir el camí cap a la victòria (1-0, min. 43).

Lewandowski tranquilitza l'Spotify Camp Nou abans del descans

Un camí que ha acabat d'asfaltar Lewandowski amb una fuetada des de la frontal (2-0, min. 45+1) per enviar el partit al descans amb un parell de gols d'avantatge. A la represa, el Cadis tampoc ha variat en excés el seu plantejament, esperant que en una alguna acció aïllada trobessin el gol que els fes entrar en el partit.

Els blaugrana, per la seva banda, buscaven la sentència definitiva amb un Lewandowski que veia com el travesser li negava el doblet després de picar de forma subtil la pilota. Gairebé en la jugada posterior, l'assistent li ha invalidat el segon gol a Roger Martí, per una falta prèvia sobre Ter Stegen.

Ter Stegen assegura una altra porteria a zero

El Barça ha abaixat un parell de marxes intentant minimitzar riscos i adormir el partit, el que deixava una mínima escletxa per un Cadis que ha fet lluir-se Ter Stegen. Primer, en un córner rematat per Sobrino que ha aturat en dos temps, i després en una gran acció de Chris Ramos que entre l'alemany i el pal han desviat a servei de cantonada.

El partit ha acabat morint al voltant del marc blaugrana, amb un Cadis buscant incessantment el gol que alguna vegada el mateix Ter Stegen, alguna altra els pals i una altra part el seu desencert els ha acabat negant. Una altra porteria a zero per un Barça, que es converteix en la millor defensa de la història després de 22 jornades i que no afluixa el ritme a la lliga, tampoc abans del test de nivell que tindrà a Old Trafford el proper dijous.

A la competició domèstica, segueix la diferència de vuit punts respecte el Reial Madrid després d'encadenar la setena victòria de forma conseutiva i que Xavi ja sumi 18 partits seguits sense perdre, allargant així la seva millor ratxa a les banquetes.