La millor defensa de la història després de 22 jornades

Amb només 7 gols encaixats, se superen els tres millors registres històrics establerts fins al moment

El Barça segueix convertint la seva porteria en una caixa forta per la qual gairebé ningú en té la clau. Setmana rere setmana, l’estructura defensiva blaugrana tanca amb pany i forrellat el marc que defensa Marc-André Ter Stegen i acumula porteries a zero de manera habitual. Ja en són 17 en 22 jornades.

Set gols rebuts en gairebé 2.000 minuts de joc

S’ha convertit gairebé en costum que el Barça no encaixi gols en els seus partits de lliga, i és que després de la victòria contra el Cadis (2-0) on els andalusos tampoc han aconseguit trobar porteria, els culers només han rebut gol en cinc de les 22 jornades disputades fins ara.

En total, només set gols encaixats en gairebé 2.000 minuts de joc, una xifra que explica bé els motius que tenen al Barça com a líder destacat del campionat i que, amb dades a la mà, converteix a l’equip actual en la millor defensa de la història de la Lliga espanyola a aquestes alçades de campionat.

Superat el rècord del Barça de la 1986/87

El Barça necessitava concedir un gol o menys contra el Cadis per poder penjar-se aquesta medalla, i ho ha fet. Així, ha superat tres equips que després dels primers 22 partits de lliga, des que les Lligues tenen un total de 38 jornades, havien encaixat només nou gols.

El primer que ho va aconseguir d’aquests tres també va ser el Barça, i ho va fer en la temporada 1986/87, quan en un inici molt sòlid va assolir aquesta xifra, però que es va acabar desinflant i en va acabar encaixant un total de 29, tot i que aquella Lliga va ser de 44 jornades.

Deportivo i Atlètic també compartien aquest rècord

Set anys més tard, va ser el Deportivo de la Corunya qui va igualar els registres blaugrana. Aquell conjunt gallec, dirigit per Arsenio Iglesias, va rebre un únic gol en els primers vuit partits de lliga i va arribar a la jornada 21 en les mateixes condicions que el Barça actual, havent-ne encaixat set. No obstant, a la jornada 22 va perdre al Santiago Bernabéu per 2-0 i es va situar amb aquestes nou dianes que els de Xavi Hernández acaben de superar.

Tot i que els corunyesos no es van endur una Lliga que va guanyar el Barça pels duels directes entre tots dos, van acabar marcant el registre de ser l’equip menys golejat de tota una Lliga de 38 jornades completa, amb només 18 dianes en contra.

Ara, a pel rècord de la Lliga al complet

Per últim, un dels equips que en les últimes dècades s’ha mostrat més sòlid en defensa no podia faltar en aquesta llista. L’Atlètic de Madrid del Cholo Simeone de la temporada 2017/18 també va igualar aquests registres de nou gols concedits en 22 partits, i com li va passar al Deportivo, també va quedar per darrere del Barça.

Els matalassers també comparteixen amb els gallecs l’honor de ser la millor defensa de la història, però ho van fer en la temporada anterior, la 2015/16, igualant aquells 18 gols en 38 partits.

Aquest podria ser el proper repte a mitjà termini del Barça i de Marc-André Ter Stegen, que s’ha guanyat a pols lluitar per entrar encara més en els llibres d’història de la Lliga. Pels més puristes, encara hi ha dos registres a batre, quan el Reial Madrid del 1931/32 i del 1932/33 va encaixar 15 gols en tota la lliga. El truc? Era una lliga de només 18 partits.