FC Barcelona – Manchester United: Empat de caràcter a Europa (2-2)

Els de Xavi empaten a l’anada del play-off de l’Europa League davant els anglesos en un gran partit

El Barça ha empatat davant el Manchester United per 2-2 a l'Spotify Camp Nou. Els de Xavi han aconseguit igualar l'eliminatòria gràcies a un gol de Raphinha en el minut 75, en un autèntic partidàs entre dos gegants d'Europa. Els blaugranes s'han sabut aixecar després de rebre dos gols en menys de 10 minuts per acabar igualant el partit.

El partit també ha estat especial per a Jordi Alba, ja que ha estat el seu matx 450 amb la samarreta blaugrana, fent-ho, a més, com a capità. L'eliminatòria es decidirà a Old Trafford el proper 23 de febrer.

Inici igualat, però sense gols

Inici molt intens del Barça, que ha sortit amb les idees molt clares al partit. Es notava la importància del partit des del primer minut. Xavi ha sortit amb dues sorpreses a la zona defensiva: Marcos Alonso sortia d'inici substituint Christensen, que venia sent titular indiscutible, i Araujo jugaria al lateral dret. Amb el Barça endollat han arribat les dues primeres grans ocasions del partit. Lewandowski rematava després d'una bona jugada individual, però De Gea rebutjava el potent xut del polonès (min. 8) i pocs minuts després Marcos Alonso rematava un pèl alta una falta a la frontal de l'àrea.

Però el gran inici del Barça s'ha vist aturat per un United molt perillós a les contres i sobretot a pilota aturada i és quan ha hagut d'aparèixer Ter Stegen. L'alemany aturava en primera instància un mà a mà a Weghorst, que havia quedat totalment sol després d'una gran pilota filtrada (min. 27) i posteriorment tornaria a salvar al Barça d'una jugada de perill, aquesta vegada a Rashford que havia aprofitat una errada en sortida de pilota de Kounde (min. 33).

Els blaugranes han tornat a dominar el partit després dels 15 minuts de superioritat anglesa i fins i tot han pogut avançar-se en el marcador, després que Jordi Alba recuperés una pilota prop de l'àrea rival, però el seu xut sortiria desviat a córner. La mala notícia de la primera part ha estatla lesió de Pedri, que ha caigut lesionat i ha hagut de ser substituït per Sergi Roberto en el minut 40.

Lluitant fins al final

A la represa del matx els dos equips han sortit amb més encert a la gespa de l'Spotify Camp Nou. I és que ha avisat primer el Barça al primer minut, Raphinha ha rematat des de la frontal de l'àrea buscant l'escaire, però el seu xut ha sortit fregant el pal de David De Gea. Però a la següent no ha perdonat el Barça, i Marcos Alonso ha posat per davant als culers als 49 minuts de partit, després d'una gran centrada de Raphinha des del córner. L'avui central ha rematat totalment sol dintre de l'àrea petit i no ha perdonat.

Però poc han tardat a reaccionar els de Ten Hag, que han donat la volta al partit en menys de 10 minuts. Primer han empatat el partit amb un gol de Rashford que no perdonava una gran pilota filtrada de Fred i afusellava a Ter Stegen pel primer pal (min. 52). I posteriorment, una jugada de mala fortuna pel Barça i és que Kounde s'ha marcat un gol en pròpia porta intentant rebutjar una centrada de Rashford (min. 58).

Els blaugranes no han donat el partit per perdut i s'han refet després dels gols anglesos, amb molta intensitat a cada jugada. I així ha arribat l'empat, una bona recuperació del Barça i Raphinha ha intentat una centrada que s'ha enverinat i ha acabat dins la porteria dels "Red Devils" al minut 79. Després de l'empat, els culers han estat els clars protagonistes del partit i han tingut grans ocasions per empatar el partit, però entre De Gea i el pal han evitat la victòria del Barça.