Xavi:

Xavi: "És important demostrar que podem competir a Europa"

L'entrenador del FC Barcelona ha reflexionat al voltant del partit d'Europa League contra el Manchester United d'aquest dijous (18.45 hores)

Xavi Hernández ha atès els mitjans de comunicació poc més de 24 hores abans que l’Spotify Camp Nou s’ompli per veure el Barça-Manchester United de l’Europa League.

 

El tècnic blaugrana ha parlat de la importància del partit en el retorn del futbol europeu, dels perills del Manchester United i el seu entrenador Erik Ten Hag, entre altres temes que repassem a continuació:

El duel contra el Manchester United

“És un partidàs i una eliminatòria espectacular per l’espectador i qualsevol aficionat a qui li agradi el futbol. Els dos arribem en el millor moment de la temporada. No es pot dir que sigui una eliminatòria de Champions perquè els dos estem a Europa League.”

“Tret de sorpresa, crec que es decidirà a Old Trafford. Penso que seran partits molt igualats i amb marcadors ajustats. Demà es decidiran poques coses, però ens quedarà la tornada. La llàstima és que no la jugarem a casa.”

La figura d’Erik Ten Hag

“Ten Hag li ha canviat la cara aquest equip. Li va costar, però està fent un treball molt bo. Revertir la situació del Manchester United no era fàcil i ho està aconseguint. Tornen a estar il·lusionats."

“Tenen moltes variants en atac, i defensivament treballen molt bé. És un entrenador ofensiu i ho demostra en gairebé tots els seus partits. Erik Ten Hag em sembla un grandíssim entrenador.”

RP_PreviaManchester-032

Els perills del Manchester United

“Tenen moltíssimes coses i ens poden complicar fàcilment l’eliminatòria. Ens exigiran molta intensitat i molt ritme. La Premier exigeix molt a nivell físic i volem demostrar que estem en condicions.”

“Són capaços de fer transicions molt ràpides amb Rashford, Garnacho o Sancho. Tenen un contracop molt fort i necessitem gent que pugui corregir aquests esprints. Marcus Rashford és un dels jugadors més en forma i més perillosos d’Europa."

L’espineta a Europa i la pressió de ser el Barça

“No vam estar al nivell de la Champions i per això som aquí. Estem molt motivats, demà l’estadi estarà ple i hem d’estar a l’altura. És un test important per demostrar que podem competir a Europa.”

RP_PreviaManchester-028

“No sentim una pressió extra. És la pressió normal de ser i estar al Barça. Cada partit, cada roda de premsa i cada entrenament és un examen."

El nivell de Frenkie i Araujo

“Frenkie va ser molt clar amb mi i em va dir que es volia quedar. És nostre i estem molt satisfets amb els resultats i el seu lideratge. Està en un gran moment de joc i amb els seus companys. S’ho està passant molt bé al camp.”

“Araujo és un clar exemple de lideratge. És un defensa bestial. Té condicions per marcar una època al club i al futbol mundial. He vist pocs futbolistes amb aquestes condicions físiques, tàctiques i tècniques.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut