Sempre hi ha una primera vegada

Sempre hi ha una primera vegada

Robert Lewandowski mai s’ha enfrontat contra el Manchester United però té uns grans registres contra equips ‘Premier’

Robert Lewandowski serà la principal arma ofensiva per als de Xavi Hernández en el duel d’Europa League davant el Manchester United d’aquest proper dijous a l’Spotify Camp Nou. El polonès compte amb unes grans dades golejadores davant equips anglesos: ha marcat 10 gols i ha repartit en set assistències en els 17 partits que ha jugat, és a dir, ha participat en un gol per partit sempre que s’ha enfrontat a un conjunt ‘Premier’. Ara bé: serà el primer partit de Lewandowski contra el Manchester United.

10 gols en 17 partits

Lewandowski s’ha enfrontat a cinc equips del “Big Six” anglès i ha marcat almenys un gol a quatre d’ells, aconseguint així 10 gols i set assistències en 17 partits.

Per remuntar-nos al primer gol del polonès contra un equip "Premier" cal anar fins al 2013. Amb el Borussia Dormund va marcar només un gol, contra l’Arsenal a la fase de grups, en un partit que van acabar guanyant els alemanys per 1-2 amb un gol del polonès en els últims minuts. Més endavant li va marcar tres gols més als “gunners”, ja com a jugador del Bayern de Munic.

Robert Lewandowski també sap el que és marcar a Manchester, ja que s’ha enfrontat al City en quatre ocasions. Va marcar un gol a l’Etihad Stadium, en un partit de fase de grups de la Champions League 2014/15 en què els bavaresos van caure per 3-2 però van superar la ronda. Precisament aquella temporada, Lewandowski va quedar eliminat a les semifinals davant el Barça, que posteriorment aixecaria la seva cinquena Champions a Berlín.

Però amb els equips anglesos que millors dades té Lewandowski és amb el Chelsea i el Tottenham Hotspur. Amb els d’Stamford Bridge s’ha enfrontat només en dues ocasions i els hi ha marcat tres gols i repartit dues assistències, en uns vuitens de final de Champions. I amb els Spurs s’hi ha enfrontat una única vegada, aconseguint un doblet. L’únic equip del “Big Six” a qui Lewandowski s’ha enfrontat i no ha marcat gol és al Liverpool.

Un gol a l’Europa League

El polonès a més, tornarà a jugar l’Europa League, competició que no juga des del 2010 amb el Borussia Dormund i a la que només ha marcat un gol, davant el Karpaty Lviv d’Ucraïna.

Lewandowski ha jugat fins a 12 partits a la Europa League, sis amb el Lech Poznan i sis més amb el Dormund. I no ha superat mai els setzens de final, ja que amb el Lech Poznan va arribar a aquesta ronda i va caure davant l’Udinese italià. A diferència que amb el Dormund, amb qui no va poder superar la fase de grups, on va jugar davant el Sevilla, el PSG i el Karpaty Lviv.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut