Vila-real – FC Barcelona: Pedri manté viva la ratxa (0-1)

Un gol del canari al primer temps atorga tres punts vitals per a un conjunt blaugrana que es dispara al capdavant de la classificació

El Barça segueix enratxat a la Lliga. Un gran gol de Pedri al minut 17 ha decidit un duel emocionant fins al final a l’Estadi de la Ceràmica. La diana del canari permet als blaugrana posar-se amb un +11 sobre el segon classificat -a l’espera del partit pendent del Reial Madrid- i ampliar la ratxa de partits consecutius sense perdre fins als 16, la millor en tota l’era Xavi. I un altre cop amb la porteria a zero.

D’aquesta manera, el Barça ‘aparca’ la Lliga havent fet la feina de manera impol·luta abans d’encarar una eliminatòria contra el Manchester United que promet ser d’allò més exigent. Apuntin dia i hora: l’anada es jugarà a l’Spotify Camp Nou aquest dijous a la atrda (18.45 hores).

Una meravella de gol

Ja havia avisat el Vila-real que plantejaria un partit valent, volent-li disputar la pilota al FC Barcelona. I així ha estat des de bon començament. Els culers, però, han tret ràpidament profit de la pressió alta dels locals i gairebé han signat el primer gol en el minut 2 de partit, quan Pedri ha assistit a l’espai per a un Lewandowski que només s’ha vist aturat per un encertat Pepe Reina.

Era el primer avís del Barça, que no perdonaria en la seva segona arribada amb perill. Aquesta vegada, amb els protagonistes invertits. El polonès li ha tornat a una paret al canari a la frontal de l’àrea i el ‘8’ culer ha batut el porter exblaugrana amb un toc subtil que suposava el 0-1 a La Ceràmica. Ha estat una meravella de gol, al primer toc, iniciada amb una recuperació de Kounde i amb una ràpida triangulació posterior de De Jong, Raphinha i els dos protagonistes ja esmentats.

Lesió de Coquelin

Poc han canviat les coses a partir del gol blaugrana. Lewandowski seguia amenaçant la porteria d’un Vila-real que jugava amb foc amb una línia defensiva molt avançada. Els locals, però, han patit la lesió de Coquelin al primer temps, en una acció fortuïta amb Kessie que ha aturat el partit una bona estona. Quan s’ha reprès, ja prop de la mitja part, ha pogut empatar el Vila-real en una jugada en què Morales ha rematat fora davant de Ter Stegen.

Imperial Araujo

La segona part ha transcorregut amb menys ocasions que la primera. Semblava que el partit es trencaria per algun dels dos costats del camp perquè els dos equips han seguit buscant un gol... que no arribava. A l’àrea culer qui n’ha tingut bona culpa ha estat Ronald Araujo, que ha ofert un recital defensiu del més alt nivell.

En els minuts finals el Vila-real ho ha intentat fins i tot amb Pepe Reina anant a rematar un córner però el Barça ha sabut tancar el duel novament amb la porteria a zero, un tret ja característic d’un Barça que avança a tot gas a la Lliga.