Quatre curiositats del Vila-real - Barça

Quatre curiositats del Vila-real - Barça

Repassem estadístiques i dades del proper duel blaugrana, que visitarà un estadi on no hi perd des del 2007

El Barça visitarà aquest diumenge a les 21.00 hores (horari de Barcelona) l’estadi de La Cerámica per enfrontar-se contra el Vila-real. Els groguets són els sisens classificats de la Lliga Espanyola, a quatre punts de posicions de Champions League. 

Aquest serà una prova de foc per aconseguir superar la màxima ratxa de partits sense perdre del Barça de Xavi i, a continuació, repassarem una sèrie de dades i curiositats d'aquest enfrontament entre valencians i catalans.

Sense derrota des del 2007 a Vila-real

Una dada per a l'optimisme: els últims precedents dels enfrontaments entre el Vila-real i el Barça. I és que, des del 2008, el Barça només ha caigut una vegada davant els groguets. O el que és el mateix, una derrota en 27 partits. L'única desfeta va ser a l’última jornada de la temporada passada, quan els blaugranes ja no s’estaven jugant res.

A més, si ens centrem únicament en les visites blaugranes a Vila-real, trobem que el Barça ha puntuat en les seves darreres 13 visites, amb nou victòries i quatre empats. El Barça no cau a La Cerámica, doncs, des del 2007, quan va perdre per 3-1. Aquella temporada els groguets van quedar segons a la Lliga per damunt del Barça.

El Vila-real, la víctima preferida d’Ansu

El ‘10’ blaugrana té un idil·li especial amb els groguets, i és que el Vila-real és el club contra el que Ansu Fati ha marcat més gols a la Lliga. L’extrem culer ha transformat fins a quatre dianes contra el Vila-real, la primera l’any 2020. 

I en els últims quatre partits que Ansu ha jugat davant els groguets, ha fet gol en tres d’ells. Destacant el doblet que va marcar al Camp Nou la temporada 2020/21, dos gols en menys de cinc minuts que van servir per obrir la llauna.

 

Una victòria en els últims cinc partits

Els proper rival blaugrana no està en un bon moment de forma. Dels últims cinc partits que ha jugat només n'ha guanyat un, davant el Girona (1-0). La resta de partits són tres derrotes, sumant l’eliminació a la Copa davant el Reial Madrid (2-3), i un empat davant el Celta.

Això sí, el Vila-real abans d’aquesta mala ratxa venia de sis victòries consecutives, superant tres eliminatòries de Copa i tres victòries a La Lliga. 

Exblaugranes a Vila-real

Aquest diumenge a l’estadi de La Cerámica es veuran moltes cares conegudes a Can Barça, ja que el Vila-real té en el seu equip fins a tres jugadors que han passat pel Club, a més del seu entrenador.

Quique Setién va entrenar el Barça durant la temporada 2019/20. El tècnic càntabre no té uns bons registres davant el Barça, ja que ha perdut sis dels set partits que ha jugat davant els culers a La Lliga, encaixant una mitjana de 3,6 gols per matx.

Setién no serà l’únic exblaugrana a Vila-real. Els altres són Pepe Reina, que va jugar al primer equip del Barça entre l’any 2000 i el 2002; Kiko Femenia, que va jugar al Barça Atlètic dues temporades; i Jorge Cuenca, que també va jugar al filial tres temporades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut