Sortejades les semifinals de la UEFA Nations League

Sortejades les semifinals de la UEFA Nations League

A les semifinals de la competició figuren Espanya i els Països Baixos, seleccions amb representants culers

La UEFA Nations League viu la seva recta final.  Aquest dimecres s’han conegut els emparellaments de la Final Four del torneig que se celebrarà del 14 al 18 de juny als Països Baixos.  I és que el sorteig ha deixat unes semifinals amb regust blaugrana: Espanya s’enfrontarà a Itàlia i els Països Baixos a Croàcia.

Espanya – Itàlia: el duel Mediterrani

La selecció espanyola s’enfrontarà a la italiana el proper 15 de juny a les 20.45 a Enshede. L’equip espanyol arriba per segon any consecutiu a la Final Four després d’aconseguir la classificació contra Portugal (0-1). A priori, si tenim en compte la convocatòria del passat Mundial de Qatar, aquest partit podria tenir una gran presència de jugadors blaugranes. Fins a vuit culers van formar part de la llista de l’ara ja exseleccionador Luis Enrique en el passat torneig internacional: Eric Garcia, Jordi Alba, Pedri, Gavi, Busquets, Ansu Fati, Ferran Torres i Alejandro Balde.

Ara bé, el nou tècnic de la selecció, Luís de la Fuente, encara no ha hagut de fer cap llista i, per tant, no hi ha cap pista de quins blaugranes podrien ser convocats per l’entrenador espanyol. El de la Rioja va agafar les regnes de l’equip un cop acabada la Copa del Món, el passat desembre després de la destitució de Luis Enrique

D’altra banda, els únics jugadors de la plantilla culer que saben que el que és guanyar un títol amb l’absoluta són Sergio Busquets, ja retirat de la selecció espanyola, i Jordi Alba. Els dos capitans compten amb l’Eurocopa del 2012 i a més el ‘5’ blaugrana amb el Mundial del 2010.

Frenkie De Jong contra Croàcia

A l’altra semifinal també pot haver-hi presència blaugrana. I és que l’Holanda de Frenkie De Jong s’enfrontarà amb la selecció croata per aconseguir un bitllet per a la final, un fet que permetria al jove migcampista aconseguir el primer títol amb la seva selecció. El partit es disputarà el 14 de juny a les 20.15 a Rotterdam.

El culer va debutar amb la selecció neerlandesa el 2018 i va ser convocat per diputar l’Eurocopa del 2020 i el Mundial de Qatar. Tot fa pensar que el ‘21’ blaugrana serà convocat per Ronald Koeman, exjugador i exentrenador culer, per disputar aquest nou compromís internacional.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut