Barça-Reial Societat: En joc una plaça per a les semifinals

Barça-Reial Societat: En joc una plaça per a les semifinals

(21 hores) Es tornarà a jugar un partit de Copa a l’Spotify Camp Nou quasi dos anys després de l’última vegada, on el Barça buscarà avançar de ronda

El sorteig va decidir que el primer i el tercer classificats de la Lliga s’enfrontin als quarts de final a l’Spotify Camp Nou. I és que un partit de Copa no es jugava a l’estadi blaugrana des del 3 de març del 2021, quan el Barça va remuntar l’eliminatòria amb el Sevilla amb un gol agònic de Piqué per acabar guanyant el títol davant l’Athletic Club.

Tant Barça com Reial Societat, el rival d'aquesta nit (21 hores), arriben als quarts en una gran dinàmica en l’últim mes. Els de Xavi arriben després de guanyar la Supercopa d’Espanya i de superar el Getafe a casa gràcies al gol de Pedri (1-0) i es veuran les cares amb l’equip d’Imanol Alguacil, un dels més potents del campionat.

Precedents favorables

Els precedents també són favorables al conjunt de Xavi Hernández, ja que aquesta mateixa temporada ja s’han vist les cares els dos conjunts. Va ser a la segona jornada de Lliga i va acabar amb victòria blaugrana per 1-4 al Reale Arena. A més, dels últims 17 enfrontaments entre els dos equips, el Barça només n’ha perdut un.

I si només ens fixem en l’últim precedent de Copa, bascos i catalans es van enfrontar als quarts de final de la Copa la temporada 2016/17. Aquell any, amb el format de doble partit, el Barça va superar la ronda amb un global de 6-2 (0-1 a l’anada al Reale Arena i 5-2 a l’Spotify Camp Nou).

Lewandowski Athletic

Amb tot a per la Copa

El Barça s’enfronta contra un repte que mereix que Xavi no guardi res. El tècnic de Terrassa ha citat a tota la plantilla per afrontar els quarts de final davant la Reial Societat, inclosos Lewandowski i Ferran Torres, que estaven sancionats per al partit de Lliga però disponibles a la Copa.

La llista de 23 convocats per als quarts de final davant la Reial Societat de Xavi Hernández està formada per: Ter Stegen, Bellerín, Araujo, Sergio, Dembélé, Pedri, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran Torres, Iñaki Peña, Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Kessie, Sergi Roberto, De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Balde, Gavi, Pablo Torre i Arnau Tenas. Un d’ells quedarà fora abans del partit.

 

Un rival que no ha perdut en aquest 2023

Els d’Imanol Alguacil són tercers a la classificació a només tres punts del segon classificat, el Reial Madrid, i a sis del Barça. Però és que, a més, la Reial no ha perdut en tot el 2023 i, de fet, ho ha guanyat tot. Només li han marcat un gol.

Si tirem encara més enrere, els bascos no perden un partit des del 3 de novembre davant el Manchester United a l’Europa League (el proper rival blaugrana), una derrota que al final va ser intranscendent ja que no va evitar que els blancs-i-blaus acabessin primers de grup.

A la Copa, els txuri-urdin arriben als quarts després d’eliminar el Cazalegas de Preferent (1-4), el Coria de Segona RFEF (0-5), el Logronyès de Primera RFEF (0-1) i, als vuitens de final, el Mallorca (1-0) al Reale Arena.

Una Reial que buscarà guanyar a l’Spotify Camp Nou amb moltes baixes, ja que els bascos tenen fins a set jugadors lesionats, entre ells un Mikel Merino que va caure lesionat davant el Mallorca als vuitens de final de la Copa i un David Silva que no va poder finalitzar el darrer entrenament per molèsties.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut