Toca canviar la història en la final de la Supercopa d’Espanya contra el Reial Madrid

Toca canviar la història en la final de la Supercopa d’Espanya contra el Reial Madrid

Els precedents en finals de Supercopa davant el Reial Madrid no acompanyen els blaugranes, que només han aconseguit una vegada la victòria

El Reial Madrid serà el rival a la final de la Supercopa d’Espanya d’aquest diumenge. Serà la primera vegada que es doni un Clàssic a la final amb el nou format de Final Four i Xavi tindrà l’oportunitat de guanyar el seu primer títol com a entrenador del Barça. La final es jugarà el proper diumenge 15 a les 20 hores (hora de Barcelona) a l’estadi del Rei Fahd, a l’Aràbia Saudita.

El Barça intentarà trencar la mala dinàmica amb el Reial Madrid a la Supercopa, ja que aquesta serà la vuitena vegada que blaugranes i blancs es trobin a la final d’aquest títol, i fins ara el Reial Madrid s’ha emportat sis dels set títols disputats.

Això sí, el Barça és fins aleshores, el conjunt amb més títols d’aquesta competició, amb 13 Supercopes, una més que el Reial Madrid. A més, el Barça també és el conjunt que més finals ha jugat de la competició. Serà la vint-i-cinquena final de la història de la competició.

Precedents millorables

El primer Clàssic en una Supercopa va veure’s el 1988. Aquell any, encara amb el format de doble partit, el Madrid es va imposar per 3-2 al global de la final. Dos anys després, mateix escenari i el Madrid es va tornar a imposar, aquesta vegada però, amb un contundent 5-1, igual que les dues següents, 4-2 al 1993 i 5-3 al 1997.

Amb el canvi de segle vam haver d’esperar fins al 2011 per tornar a veure una Supercopa d’Espanya entre Barça i Madrid, però aquesta vegada la història va ser diferent, ja que el Barça de Guardiola es va imposar al Madrid de Mourinho, amb un ajustat 5-4, que és fins aleshores l’única vegada que el Barça ha batut al Madrid en aquesta competició.

Un any després es repetiria la final, però aquesta vegada amb victòria madrilenya, amb un empat (4-4), que pel valor doble dels gols marcats fora de casa es va emportar el Reial Madrid. I fins ara, l’última final que Barça i Madrid havien disputat havia estat el 2017, aquell any el Madrid va tornar a ser superior al Barça i es va imposar per 5-1.

L'últim precedent, de fa un any

Això sí, no serà la primera vegada que Xavi s’enfronti al Madrid a la Supercopa com a entrenador, ja que la temporada passada, els dos conjunts es van veure les cares a les semifinals (per primera vegada des del canvi de format) i el Reial

Madrid va ser qui es va classificar per la final després d’un partit molt ajustat que es va decidir a la pròrroga amb un gol de Fede Valverde (2-3).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut