El Barça, l'equip més golejador de la primera jornada del Mundial

El Barça, l'equip més golejador de la primera jornada del Mundial

Amb el gols de Ferran Torres (2) i Gavi, els culers sumen tres dianes a Qatar, les mateixes que el PSG, Milan i el Fenerbahce

Els jugadors culers estan sent protagonistes a Qatar. Fins al moment, després d'aquesta primera jornada de la fase de grups del Mundial, ja han debutat un total de 13 barcelonistes: Frenkie de Jong, Memphis, Christensen, Lewandowski, Dembélé, Kounde, Jordi Alba, Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Ferran Torres, Balde i Raphinha. Només quatre dels 17 blaugranes convocats encara no han pogut disputar els seus primers minuts: Ter Stegen, Eric García, Ansu Fati i Araujo. 

I aquests 13 debutants, dos d'ells han vist porteria, marcant un total de tres dianes. Van ser Ferran Torres (2) i Gavi, en la golejada de la selecció espanyola davant Costa Rica (7-0). A més, cal destacar que De Jong, Dembélé i Jordi Alba van repartir una assistència cadascun en els seus respectius triomfs. 

Només tres equips igualen els tres gols culers en aquesta primera jornada del Mundial. Són el PSG, amb gols de l'exblaugrana Leo Messi, Mbappé i Carlos Soler, el Milan, amb gols de Giroud (2) i Leao, i el Fenerbahce, amb gols d'Ener Valencia (2) i Batshuayi. Així doncs, cap equip ha celebrat més gols dels seus jugadors que el FC Barcelona. 

El rècord culer, en 15

El Mundial que va cantar més gols blaugrana va ser el de 1994 als Estats Units amb un total de 15: sis dianes d'Stoichkov amb Bulgària, cinc de Romario amb el Brasil, i dos de Goikoetxea, un de Pep Guardiola i un de Txiki Begiristain, tots ells amb Espanya. El segueix el passat Mundial, el de 2018 a Russia, on va haver-hi 11 gols culers: Yerry Mina (3), Coutinho (2), Luis Suárez (2) i Rakitic, Messi, Paulinho i Umtiti, amb un cadascun.

Ara, els culers sumen tres gols a falta encara de molt Mundial per disputar-se. Arribaran als 15 del 1994? 

GAVI I FERRAN

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut