Setmana de debuts blaugranes al Mundial

A Qatar 2022, Frenkie de Jong ha debutat en una cita mundialista, però fins a vuit altres culers poden seguir els mateixos passos

El Mundial de Qatar 2022 ja ha donat el tret de sortida. El diumenge passat es va disputar el partit inaugural entre l'amfitrió i Equador, i tot i que la primera jornada no va tenir focus per als blaugranes no hem hagut d'esperar gaire més. Frenkie de Jong va ser el primer barcelonista a obrir el seu palmarès de participacions en un Mundial a Qatar.

Durant la setmana tindrem la possibilitat de veure en acció fins a vuit altres jugadors del Barça que poden debutar amb les seves seleccions en un Mundial.

Primera participació culer

Aquest dilluns va ser el torn de Frenkie De Jong i Memphis Depay. El davanter ja ho havia fet abans, però el migcampista va debutar en una cita mundialista en el duel de Països Baixos contra el Senegal.

Va ser una estrena blaugrana al mundial de Qatar amb focus. Perquè el 21 culer va tenir una incidència directa en la victòria del combinat oranje. Frenkie de Jong, que va jugar de principi a fi, va arrodonir una actuació molt completa amb una assistència majestuosa al cap de Gakpo en el 0-1.

Recordar que el migcampista ja va disputar l’Eurocopa 2021 on la seva selecció va caure als vuitens de final. De Jong va debutar amb l’absoluta el 6 de setembre del 2018 en un amistós davant Perú, on li va donar una assistència a Memphis. Frenkie ha disputat 46 partits amb la selecció en els que ha marcat un gol.

Aquest dimarts, un possible debut més blaugrana a Qatar

A les vuit de la tarda podria ser el torn de Joules Kounde. El jove central culer podria gaudir de la seva primera intervenció en una Copa del Món en el partit de França contra Austràlia. El parisenc està convocat per primera vegada en un Mundial amb la selecció després de disputar l’Eurocopa del 2021.

El central va debutar amb França el 2 de juny del 2021 en un amistós davant Gal·les, i de moment ha jugat un total de 12 partits amb l'absoluta.

Set possibles debuts en un dia

Aquest dimecres, la selecció espanyola disputarà el seu primer partit a Qatar 2022. I és que aquest duel pot significar la primera participació en una cita mundialista de fins a sis jugadors blaugranes. Eric Garcia, Pedri, Gavi, Ansu Fati, Ferran Torres i Balde podrien gaudir dels seus primer minuts en un Mundial en el partit d’Espanya contra Costa Rica a les cinc de la tarda.

Encara serà més especial el cas d’Alejando Balde, que després ser convocat a última hora per Luis Enrique, podria debutar a selecció espanyola absoluta a la vegada que disputa els primers minuts en una Copa del Món. Aquest fet no passa des del 2002 quan Albert Luque i Koke Contreras van ser convocats al Mundial de Corea/Japó.

A més, també podria ser el torn de Ter Stegen. El porter blaugrana té possibilitats de disputar els seus primers minuts en un Mundial  en el duel que enfrontarà Alemanya contra el Japó a les dues del migdia. El culer jugarà el seu quart torneig internacional amb la selecció absoluta. El porter  ja va estar convocat a l’Eurocopa del 2016 i el Mundial del 2018, però no va poder disputar cap minut. Per tant, aquest Mundial de Qatar 2022 podria ser una oportunitat d’or per al blaugrana per debutar en una Copa del Món.