Tot a punt per al Mundial més blaugrana

Tot a punt per al Mundial més blaugrana

Aquest diumenge arrenca la Copa del Món 2022 marcada per una àmplia participació culer

El Mundial està a punt de començar. Les seleccions ja estan preparades per debutar i començar la cursa per aconseguir l’ansiada Copa del Món. L’edició d’enguany està marcada per un color especial blaugrana, ja que la competició compta amb participació amb passat i present culer tant de jugadors com d’entrenadors.

Des del 20 de novembre fins al 18 de desembre es disputarà a Qatar la cita mundialista que compta amb la participació de 32 seleccions entre les quals hi ha 17 jugadors del Barça de la plantilla actual.

Rècord de convocats blaugranes

EL Barça és l'equip que ha proporcionat més jugadors a les seleccions nacionals que disputaran el Mundial. Amb 17 jugadors, el club bat un nou rècord històric aportant el nombre més elevat de jugadors després de superar els 15 convocats de Brasil 2014. Des del Mundial del 2010, el Barça no ha baixat mai dels 14 representats a una Copa del Món; 14 a Sud-àfrica 2010, 15 a Brasil 2014, 14 a Rússia 2018 i ara 17 a Qatar 2022.

Els 17 jugadors repartits en vuit seleccions que disputaran aquesta edició són: Eric Garcia, Jordi Alba, Pedri, Gavi, Busquets, Ansu Fati, Ferran Torres i Alejandro Balde, que va entrar a última hora per la lesió de Gayà amb Espanya, Jules Kounde i Ousmane Dembélé amb França, Frenkie de Jong i Memphis Depay amb Països Baixos, Andreas Christensen amb Dinamarca, Raphinha amb Brasil, Araujo amb Uruguai, Ter Stegen amb Alemania i Robert Lewandowski amb Polònia.

Representació amb passat culer

El futbol base i el filial blaugrana també estaran ben representats al Mundial. La competició ha congregat fins a quinze jugadors que han passat pels equips inferiors del club: Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Gavi, Ansu Fati, Balde i Dani Olmo, amb Espanya, Xavi Simons, amb Holanda, Leo Messi, amb Argentina, Take Kubo, amb el Japó, Onana i Hongla, amb el Camerun, Paik, amb Corea del Sud, Abde, amb el Marroc, N'Diaye amb Senegal i Araujo, amb l’Uruguai.

D’altra banda, també destaca la presència de set exestrelles culers com Leo Messi (Argentina), Alves i Neymar. (Brasil), Luuk de Jong (Països Baixos), Dest (Estats units), Griezmann (França) Luis Suárez (Uruguai) i Braithwaite (Dinamarca).

Finalment, les banquetes també tindran petjada blaugrana. I és que fins a quatre seleccionadors han estat entrenadors del Barça. Tres d’ells van dirigir el primer equip: Luis Enrique (Espanya), Van Gaal (Holanda) i Tata Martino (Mèxic) i el darrer va debutar com a tècnic al Juvenil A del FC Barcelona: Fèlix Sànchez (Qatar).

Al mundial com a líders

En la darrera jornada de lliga abans de l’aturada, amb la victòria aconseguida a El Sadar, l’equip culer es va situar com a líder en solitari de la competició domèstica dos punts per sobre del segon classificat. Ara tocarà esperar fins a final d’any per veure en acció novament els de Xavi Hernandez amb la samarreta blaugrana. Ara bé, mentrestant quasi cada dia podras seguir partits amb presència blaugrana a la cita mundialista. Pots consultar el calendari aquí.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut