Els 17 convocats per al Mundial, un rècord blaugrana

Els 17 convocats per al Mundial, un rècord blaugrana

El Barça tindrà una llarga representació a la Copa del Món que comença el proper 20 de novembre

El Mundial de Qatar s'acosta cada vegada més. Un Mundial que tindrà un color blaugrana especial, ja que fins a 17 culers representaran el seu país a la Copa del Món. Unes dades que posen al Barça com a un dels equips amb més jugadors en tot Qatar. I que, a més, significa un rècord a la història del club i de tota la història d'un Mundial. Així doncs, el Barça és el Club que més jugadors ha aportat en un Mundial en tota la història.

17 jugadors, vuit seleccions

El Barça tindrà representació en fins a vuit diferents seleccions: Espanya, França, Països Baixos, Dinamarca, Brasil, Alemanya, Polònia i Uruguai.

La selecció espanyola de Luis Enrique serà la que més jugadors blaugranes tingui, fins a 8 culers. Eric Garcia, Jordi Alba, Pedri, Gavi, Busquets, Ansu Fati, Ferran Torres i Alejandro Balde són els blaugranes elegits pel tècnic asturià. Serà el primer Mundial per a molts d'ells i convertirà a Gavi com el jugador més jove de la història d’Espanya que va a un Mundial.

A la campiona del món, França, els culers també tindrem representació, ja que Jules Kounde i Ousmane Dembélé han estat convocats per Didier Deschamps. Per Kounde serà la seva primera Copa del Món.

Als Països Baixos, també dos representants, amb Frenkie de Jong i Memphis Depay. Els dos neerlandesos han estat convocats per Van Gaal. Per Frenkie serà la primera, per Memphis la segona després de tocar el bronze a Brasil 2014.

A la resta de seleccions hi ha un representant per cada una. A DinamarcaAndreas Christensen disputarà la seva segona Copa del Món. Amb el Brasil, Raphinha debutarà en un Mundial, igual que Araujo amb l'Uruguai. Qui podria debutar també en una Copa del Món seria Ter Stegen, que ja ha anat convocat amb Alemanya, però mai ha pogut disputar cap partit. I, finalment, el "killer" de Polònia també serà blaugrana, Robert Lewandowski.

Més representants blaugranes a la història

La xifra de 17 jugadors blaugranes que jugaran el Mundial de Qatar 2022 suposa superar el rècord del Club. Fins ara el rècord el tenia el Mundial de Brasil del 2014, on els blaugranes van tenir 15 representats. Amb els 17 d'aquest Mundial, es millora la marca.

Des del Mundial del 2010, el Barça no ha baixat mai dels 14 representats a una Copa del Món; 14 a Sud-àfrica 2010, 15 a Brasil 2014, 14 a Rússia 2018 i ara 16 a Qatar 2022.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut