Quatre coses que cal saber de l’Osasuna Barça

Quatre coses que cal saber de l’Osasuna Barça

El Barça visita Pamplona per enfrontar-se a Osasuna aquest dimarts a les 21:30h, en l’últim partit de Lliga abans del Mundial de Qatar

Aquest dimarts el Barça s’acomiadarà de la competició oficial fins després del Mundial de Qatar. I ho farà a El Sadar, davant Osasuna, un rival que no posarà les coses gens fàcils als culers. Els pamplonesos són els cinquens classificats de la Lliga amb 23 punts.

Així que, per conèixer més el nostre rival de la catorzena jornada de Lliga, repassem les quatre coses que cal saber abans del partit entre Osasuna i Barça.

Bons records per a Ansu

El Sadar sempre serà un estadi molt especial pel “10” culer. I és que Ansu Fati va marcar el seu primer gol amb el primer equip del Barça. Va ser el 31 d’agost del 2019, en el seu segon partit. Ansu tenia només 16 anys i 304 dies, i es va convertir així amb el jugador més jove de la història del Barça en fer un gol a la Lliga, superant a Bojan Krkic.

Aquell dia, Ansu, amb el “31” a l’esquena,  va marcar el que era l’1-1 al marcador. Després d’una centrada de Carles Pérez, Fati es va aixecar per rematar amb un gran cop de cap i empatar el partit. Aquell dia culers i pamplonesos van empatar a dos.

Abde, futur culer, present “rojillo”

Una de les principals armes ofensives del conjunt pamplonès és Ez Abde. El jugador marroquí està cedit pel Barça després de fer grans actuacions la temporada passada amb la samarreta blaugrana. I està fent el mateix aquesta temporada a El Sadar.

Abde ha jugat vuit partits amb Osasuna en els que ha donat una assistència i ha creat molt perill per banda cada vegada que agafava la pilota. L’extrem marroquí va marcar un sol gol la temporada passada amb el Barça i va ser precisament a El Sadar davant Osasuna.

 Un Abde que no estarà disponible pel partit davant el seu equip, ja que va caure lesionat davant el Girona.

El Sadar, un desplaçament complicat

Visitar Pamplona mai ha estat un viatge fàcil pels culers, i és que dels darrers cinc desplaçaments els blaugranes només han guanyat en dues ocasions, la resta, empats. Com la darrera temporada, on el Barça va empatar 2-2.

Això sí, per trobar la darrera victòria d’Osasuna al seu estadi davant el Barça, ens hem de remuntar al 2012, aquell dia Osasuna va guanyar per 3-2, al conjunt dirigit per Pep Guardiola.

A més, Osasuna, com a local és el tercer millor de la competició. Dels set partits disputats a casa, ha aconseguit cinc victòries. Els únics equips que han aconseguit guanyar aquesta temporada a El Sadar han estat el València i el Getafe.

El final d’una història de somni

El partit davant Osasuna no serà únicament l’últim partit abans de l’aturada pel Mundial. Si no que podria ser l’últim partit de Gerard Piqué com a professional. Després d’acomiadar-se el passat dissabte del Spotify Camp Nou, Piqué podria acomiadar-se oficialment del futbol i del Barça el dimarts davant Osasuna.

Si el central català juga dimarts, seria el seu partit 617 amb la samarreta blaugrana, fet que el col·loca com el cinquè jugador amb més partits al club blaugrana. Piqué va debutar amb el primer equip del Barça el 13 d’agost del 2008 en un partit de prèvia de Champions davant el Wisla de Crackovia i el dimarts 8 de novembre del 2022 posarà punt i final a una història de somni.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut