Gerard Piqué rep un homenatge per sempr3

Gerard Piqué rep un homenatge per sempr3

Gerard Piqué s’acomiada de l’afició culer en una nit inoblidable i carregada d’emocions a l’Spotify Camp Nou

Eren les 22.43 hores, el minut 82.40 de partit, quan s’ha produït el moment més esperat de la nit. Gerard Piqué, guanyador de 30 títols amb el FC Barcelona, era substituït per última vegada i deia adeu a la que ha estat casa seva durant tota una vida. L’Spotify Camp Nou, ple a vessar amb més de 92.000 espectadors, es posava dempeus per acomiadar un futbolista que porta l’escut brodat al cor.

Un per un, arrencant per l’àrbitre, Gerard Piqué s’ha anat acomiadant de tots els seus companys d’equip. S’ha abraçat a tots, acabant amb Robert Lewandowski, que l’esperava prop de la línia de banda, on era Andreas Christensen, el seu recanvi a l’eix de la defensa. Un cop fora del partit, les abraçades han tingut continuïtat a la banqueta, on Piqué s’ha saludat amb tot l’staff i la resta de companys. Fins i tot amb aquells jugadors que no figuraven a la convocatòria per lesió, com Sergi Roberto, Ronaldo Araujo, Memphis Depay, Franck Kessie o Jules Kounde.

L’Spotify Camp Nou, un huracà d’emocions, no perdia detall de la seqüència, mentre cridava el seu nom sense parar. 


Manteig, volta d’honor i moltes emocions 

Gerard Piqué ha viscut els últims minuts del seu darrer partit a l’Estadi assegut a la banqueta al costat de Sergio Busquets, amb qui ha compartit trajectòria al FC Barcelona des del 2008. L’estadi, de cop, s’havia convertit en un lloc silenciós, com assimilant que mai més veuria en ‘Geri’ fent una de les seves passades en diagonal tan característiques... i que ha repetit més de tres i quatre vegades contra l’Almeria amb una precisió mil·limètrica.

Però la cridòria ha tornat cap a les 23 hores, amb el partit ja acabat. Els companys han rodejat Piqué i l’han mantejat al cel de Barcelona, mentre ell reia i es deixava fer. Tot seguit, l’esperada volta d’honor mentre sonava ‘Camins’ a la megafonia de l’Estadi i, a continuació, un emotiu vídeo que s’ha emès pels videomarcadors de l’Spotify Camp Nou. 

“Vaig néixer aquí i moriré aquí”

Ara sí, era el moment del micròfon. “Hi ha una relació de tant amor, de tanta passió, entre el Barça i jo que crec que era e moment de deixar-nos un espai, de deixar-nos una mica d’aire”, ha afirmat, després dels habituals agraïments. “Estic convençut que en un futur tornaré a ser aquí”, ha afegit, com ja assegurava en el seu vídeo-anunci de dijous.

Ha continuat així el seu speech, que ha durat poc més de dos minuts. “Això no és un comiat. Vaig marxat amb 17 anys i vaig tornar. El meu avi em va fer soci el dia que vaig néixer. Vaig néixer aquí i moriré aquí. Visca el Barça sempre!”, ha rematat.

A les 23.09 hores Piqué enfilava el seu camí a vestidors, emmarcat per un passadís etern dels seus companys i ovacionat per un públic que ja l’enyora. Minuts més tard, però, el protagonista del dia tornava al camp amb els seus dos fills i la seva família per tornar a jugar a futbol al camp de la seva vida.

Lona, samarreta i placa commemorativa

Ha estat una nit rodona per al Barça i per a Piqué. I és que l’homenatge al central ha arrencat una bona estona abans de l’inici del partit, quan una lona s’ha desplegat al cercle central amb el lema ‘Sempr3’, que feia un joc de paraules amb el que ha estat el seu dorsal al Barça. A banda, la totalitat dels titulars han saltat al camp amb el ‘3’ i el nom de Piqué a l’esquena i, un cop iniciat el matx, també el ‘Sempr3’ brodat al pit de la samarreta.

Amb el partit ja acabat, i el jugador ja dutxat, també hi ha hagut homenatge a la Llotja de l'Spotify Camp Nou. Allà l'esperava tota la Junta Directiva del FC Barcelona que, en mans del president Joan Laporta, li ha fet entrega d'una placa commemorativa. També hi ha hagut una fotografia conjunta amb tots els assistents.

S'ha viscut, en definitiva, una nit difícil d’oblidar, especialment per al noi que volia ser jugador del Barça i que ha sentit com tot el camp cantava allò de “Piqué, Piqué, Piquenbauer...”, una cantarella que ja forma part de la història del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut