Barça - Almeria: Aquesta va per tu, Gerard (2-0)

El Barça s’ha endut els tres punts davant l’Almeria en un partit marcat pel comiat de Gerard Piqué

El FC Barcelona ha superat l'Almeria per 2-0 gràcies als gols de Dembélé i Frenkie de Jong en un partit que ha tingut un clar protagonista: Gerard Piqué, que ha dit adeu a l’afició culer disputant el seu darrer partit a l’Spotify Camp Nou i que ha viscut el comiat somiat per qualsevol futbolista.

En un estadi ple amb més de 92.000 espectadors, el Barça ha recuperat el liderat provisional gràcies als gols del segon temps, que acomiaden el futbol a l’Estadi fins a final d’any, després del Mundial de Qatar, quan el futbol torni amb un derbi vibrant també a l’Spotify Camp Nou.

Domini total sense gol

La primera part ha estat marcada totalment pel gran partit de Fernando, el porter de l'Almeria. El Barça ha sortit amb tot, com ja venia sent habitual als partits de Lliga a l'Estadi, i no ha tardat a tenir la primera ocasió clara. I, és que als set minuts de partit Robert Lewandowski l'ha tinguda des dels 11 metres. Ferran Torres rematava una centrada dintre de l'àrea que acabava impactant als braços de Kaiky, el central brasiler de l'Almeria, cosa que l'àrbitre a assistència del VAR sancionava com a penal. Malauradament, el polonès acabaria enviant el seu xut al pal dret de la porteria de Fernando. S'escapava la primera gran ocasió per als de Xavi.

El Barça continuava arribant amb perill quan, de sobte, una recuperació al mig del camp ha permès l’Almeria gaudir d’un mà a mà davant Ter Stegen. L'alemany ha acabat desviant el xut de Ramazani en la primera arribada clara dels andalusos, segurament l’única en tot el partit.

A partir d'aquí ha continuat el monòleg del Barça. Kaiky ha tret una pilota sobre la línia de gol a un xut de Ferran (minut 30), Ferran no ha arribat per un pel a rematar sol dintre de l'àrea petita (minut 34) i Dembélé ha perdonat un dos contra un amb una gran aturada de Fernando. El Barça dominava, però no acabava d'arribar el gol per als culers.

Els gols arriben per les bandes

La segona part ha començat igual que la primera, amb el Barça arribant amb molt perill, però amb una gran diferència. I és que en aquesta ocasió, la primera que han tingut els de Xavi, als tres minuts de la represa, ha anat cap a dins. Un gran eslàlom d'Ousmane Dembélé ha finalitzat amb una rematada rassa ajustada al pal de la porteria andalusa. Un Dembélé que ha perdonat el segon deu minuts més tard després de regatejar el porter de l'Almeria.

Amb el Barça endollat no ha tardat en arribar el segon, gràcies a una gran centrada de Jordi Alba que ha rematat un Ansu Fati que acabava d'entrar. El refús l'ha caçat De Jong per posar el segon i definitiu gol, als 62 minuts de partit.

Ovació per a Piqué

Finalment, al minut 83, ha arribat segurament el moment més important i emotiu del partit, tot i que no tenia res a veure amb el marcador. Xavi substituïa Piqué per Christensen i tot l’Spotify Camp Nou s'ha posat dempeus per acomiadar-lo de la millor manera possible.

Un Piqué que ha saludat un per un a tots els seus companys abans d'abandonar la gespa de l'estadi. El final perfecte per a un jugador que ho ha donat tot fins l’últim dia. Aquesta victòria va per tu, Gerard.