Els millors moments de Gerard Piqué amb el FC Barcelona

Els millors moments de Gerard Piqué amb el FC Barcelona

Una trajectòria brillant la del central del FC Barcelona, que posa punt i final a la seva etapa com a futbolista blaugrana després de poc més de 14 anys al primer equip

Gerard Piqué ha anunciat que, el d'aquest dissabte contra l'Almeria, serà el seu darrer partit com a futbolista blaugrana a l'Spotify Camp Nou.

Ho farà després de 14 anys com a jugador del primer equip del FC Barcelona i una infinitat de records. Els repassem:

El seu debut (i retorn)

Gerard Piqué va debutar oficialment amb la samarreta del primer equip del FC Barcelona el 13 d'agost del 2008, en un partit de la Lliga de Campions contra el Wisla de Cracòvia que va acabar 4-0. Aquell dia va entrar des de la banqueta, però ràpidament es va convertir en un fix al mig de la defensa. Amb el pas de les temporades es va anar consolidant com un dels millors centrals de la història del club de la seva vida, del que és soci des que va néixer, el 2 de febrer de 1987.

A més, de ben petit va ingressar en el torneig social del FC Barcelona, i amb 10 anys es va iniciar en el futbol base en la primera de les categories que existien en aquell moment, l'Aleví B. A partir d'aquí, va passar pels diferents esglaons del planter. Ara bé, en acabar la temporada 2003/04, Piqué va fer un parèntesi en la seva vida com a blaugrana i va marxar al Manchester United.

 

Posteriorment, la 2006/07 va jugar cedit al Reial Saragossa per tornar, el curs 2007/08, als ‘red devils’ i col·laborar en el doblet de Premier i Lliga de Campions, abans de tornar al Barça ja com a futbolista del primer equip l'estiu de la històrica temporada 2008/09.

Un gol històric: el 2-6 al Bernabéu

Si hi ha un moment pel que sempre es recordarà a Gerard Piqué, aquest és el 2-6 del Santiago Bernabéu del 2 de maig del 2009. El seu gest després de marcar el gol que va tancar la golejada, ensenyant la samarreta a la grada del feu madridista, ja ha passat a la història.

ReialMadrid-FCBarcelona2-6JLliga1aDivisi20082009_pic_r.madrid-fcb26

Protagonista del 5-0 al Camp Nou contra el Madrid

El 29 de novembre del 2010, el Camp Nou va viure una altra nit històrica. Una victòria per 5-0 contra l'etern rival, el Reial Madrid, en què Pedro, Xavi, Villa (x2) i Jeffren van fer els gols del triomf. Piqué va jugar els 90 minuts i, tot i que no va marcar, la seva imatge celebrant el triomf amb la grada, amb la mà oberta ensenyant els cinc dits amb una 'maneta' va donar la volta al món.

 

3 Champions...

Com a blaugrana, Gerard Piqué ha acumulat un total de tres Lligues de Campions: la de la temporada 2008/09 va ser la primera, a l'Olímpic de Roma, però després van arribar les del 2010/11 a Wembley i del 2014/15 a l'Olímpic de Berlín. 

i una col·lecció de xarxes!

A més de les tres Orelludes, el català suma 8 Lligues, 7 Copes del Rei, 3 Mundial de Clubs, 6 Supercopes d'Espanya i 3 Supercopes d'Europa. Un total de 30 títols... i una infinitat de xarxes! 

Perquè era habitual que, en cada conquesta, Gerard Piqué s'emportés un tros de xarxa (o la xarxa sencera com va ser el cas de la final de la Champions de Wembley 2011) cap a casa com a record.

pique tallant xarxa

Bons records a la Copa

Gerard Piqué va estrenar el seu palmarès amb una Copa del Rei, i també el tanca un altre títol de la competició del KO. El seu primer trofeu amb el Barça va ser la Copa aconseguida a Mestalla, contra l'Athletic Club per 4-1, mentre que l'últim, també contra l'Athletic Club (0-4) i també en una final de Copa, data del 2021 a la Cartuja.

Un dels capitans des del 2018

Amb el pas de les temporades, Gerard Piqué també va anar agafant pes dins dels vestidor. Tant és així que, l'any 2018, es va convertir en el tercer capità de l'equip. Amb la marxa de Leo Messi, va passar a ser el segon. 

foto capitans

Una notable capacitat golejadora

Com a culer, Gerard Piqué, que ha jugat 615 partits oficials amb el FC Barcelona, ha marcat un total de 52 gols com a blaugrana: 29 a la Lliga, 14 a la Champions, 7 a la Copa del Rei, 1 a la Supercopa d'Espanya i 1 a la Europa League. 

A més a més, Piqué és, actualment, el defensa més golejador de la Champions, després de 14 gols amb el Barça i 2 amb el Manchester United.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut