Nit d'estrenes a Txèquia

Iñaki Peña, titular, i Marc Casadó han fet el seu debut oficial amb el primer equip, mentre que Álvaro Sanz ha gaudit dels seus primers minuts a la Champions i Pablo Torre ha estat titular per primer cop

Iñaki Peña és el jugador 195 'Made in la Masia'. Aquest dimarts, contra el Viktoria Plzen en el partit de Champions, el porter alacantí del FC Barcelona ha pogut debutar oficialment amb el primer equip. Ho ha fet amb 23 anys, 10 anys després d’aterrar a la Masia i de formar-se com a porter blaugrana, en una temporada en què és el segon porter del conjunt català.

Peña, que el curs passat va estar cedit al Galatasaray i, de fet, va poder demostrar la seva vàlua en un partit a l’Spotify Camp Nou, ha jugat els 90 minuts d'aquest enfrontament disputat a la República Txeca. El porter blaugrana ha fet diverses aturades de mèrit, com les que ha realitzat davant Lukás Kalvach per evitar l’empat a 1 (min 30) o a Vlkanova en l’acció prèvia del 2-3 (min 62). Així doncs, Peña ha ajudat l’equip en el triomf final per 2-4.

A més d’Iñaki Peña, també ha fet el seu debut oficial amb el primer equip del FC Barcelona Marc Casadó, que ha entrat al minut 67 en el lloc de Kessie, amb molèsties. Un bon premi per al jugador del Barça Atlètic de 19 anys, natural de Sant Pere de Vilamajor, que suma 7 partits en les 9 jornades disputades a Primera RFEF i dos més a la UEFA Youth League, aquests amb el Juvenil A. Ell s'ha convertit en el debutant número 196 'Made in la Masia'.

També ha tingut els seus minuts Álvaro Sanz, que ja havia debutat amb el Barça però no ho havia fet a la Champions. Amb 21 anys, el migcampista del Barça Atlètic ha entrat al terreny de joc al minut 77, en substitució de Pablo Torre, i ha pogut disputar els darrers moments de l’enfrontament.

Primera titularitat de Pablo Torre

A banda d’Iñaki Peña, en l’XI inicial hi ha hagut una altra novetat: la de Pablo Torre. El migcampista càntabre ja havia tingut minuts aquesta temporada tant a la Champions com a la Lliga, però encara no havia estat titular.

photo_5983350826351049418_y

A Plzen, Pablo Torre ha jugat 77 minuts i ha fet un gol, el que ha tancat el resultat final, amb un xut increïble que ha significat el 2-4. Malauradament, però, en l’acció del gol el jugador ha notat unes molèsties i ha hagut d’abandonar el terreny de joc abans d’hora.

D’aquesta manera, Torre, amb 19 anys i 212 dies, es converteix en el segon jugador més jove del FC Barcelona que marca en el seu debut com a titular a la Champions després de Giovani dos Santos (18 anys i 215 dies).