València - Barça: Lewandowski val tres punts d'or (0-1)

Un gol del polonès a l'afegit permet als blaugrana aconseguir una victòria importantíssima a Mestalla

Quina victòria! El FC Barcelona ha aconseguit els tres punts de la seva visita a Mestalla. I ho ha fet no sense suar ni patir, i amb emoció fins al final. Perquè l'únic gol de l'enfrontament contra el València, el que ha acabat decidint, no ha arribat fins a l'afegit, concretament fins al minut 93, quan el partit ja moria. L'autor, un Robert Lewandowski que continua en ratxa i que ja suma 13 gols a la Lliga, amb una rematada després d'estirar el peu i fer embogir l'equip de Xavi.

Tres punts d'or importantíssims que permeten al Barça continuar posant pressió al Madrid, que juga aquest diumenge, al capdavant de la classificació.

No hi ha gols en el primer temps

El Barça ha fet mèrits per sumar la recompensa molt abans. Especialment en un primer temps en què, després d'un quart d'hora d'igualtat, ha passat a controlar la pilota i ha començat a arribar a l'àrea. No ha patit en defensa i ha pogut trobar espais en atac, però no ha gaudit de moltes ocasions clares i el 0-0 s'ha mantingut fins al temps afegit... però de la segona meitat!

Això sí, l'equip de Xavi podria haver marxat ja al descans per davant en el marcador si Mamardashvili no hagués aturat amb el cos un xut d'Ansu Fati (min 12) i si la pilota no s'hagués estavellat contra el pal en un cop de cap de Lewandowski (min 43).

Contratemps en forma de molèsties

Les molèsties que ha notat Eric Garcia a la zona inguinal de la cuixa esquerra, que l'han obligat a ser substituït per Marcos Alonso, han marcat el pas pels vestidors. I, a la represa, un nou ensurt, aquest cop, però, sense conseqüències: Samuel Lino ha aconseguit batre Ter Stegen, però el gol s'ha anul·lat després de la revisió del VAR perquè Marcos André havia tocat prèviament la pilota amb la mà (min 49). Acció que, això sí, ha marcat una mica els següents minuts, amb un València més fi i un Barça que no ha pogut combinar tant i s'ha mostrat força més imprecís.

Amb el partit amb més alternatives que en el primer temps, el Barça ha estat a punt de marcar després d'una gran centrada de Jordi Alba que Raphinha no ha pogut rematar per poc (min 65). Però, després d'això, l'equip blaugrana ha vist com, de nou, arribava una nova mala notícia en forma de molèsties, quan Kounde no ha pogut continuar i ha estat substituït al minut 73 per Gerard Piqué.

Apareix Lewandowski

Les lesions, també presents en el cantó del València amb Cavani (min 18) i Thierry Correia (min 79), han baixat una mica el ritme del tram final de l'enfrontament.

El ritme, però no l'emoció, especialment a favor del Barça. Perquè, primer, ha tingut l'oportunitat més clara del partit per endur-se el triomf amb una doble ocasió, quan Ferran Torres, a boca de canó, no ha pogut rematar bé una centrada de Pedri, mentre que la rematada posterior de Raphinha ha sortit alta, també a porteria buida (min 85).

Afortunadament per als interessos blaugranes, aquesta jugada finalment no ha hagut de ser lamentada. Perquè quan el partit semblava que s'escapava, ha arribat el gol definitiu, el de la victòria, el dels tres punts. I és que una gran centrada de Raphinha al segon pal ha estat aprofitada per Lewandowski, que s'ha llançat a terra, ha estirat la cama i ha marcat un gol de bogeria (0-1, min 93) a només tres minuts per al final.

Triomf vital, doncs, per seguir aquest frec a frec amb el Madrid a la Lliga, quan només falten dos partits de Lliga per a l'aturada del Mundial, contra l'Almeria i l'Osasuna.