Barça - Athletic Club: Exhibició total (4-0)

Els culers, amb un gol i tres assistències de Dembélé, sumen un nou triomf a la Lliga en un autèntic partidàs dels homes de Xavi Hernández

Gran victòria blaugrana a l'Spotify Camp Nou. Els culers han superat amb autoritat a l'Athletic Club de Bilbao (4-0) en un partit molt complet, i tornen a sumar els tres punts amb tres gols matiners, igual que dijous davant el Vila-real. Dembélé, amb un gol i tres assistències, ha estat el clar protagonista en un partit que ha estat també el retorn d'Ernesto Valverde a l'Estadi.

Inici fulgurant

Els culers han sortit per totes des de l'inici i han deixat el matx pràcticament encarrilat als 21 minuts de joc. Una primera part demolidora ha permès al Barça arribar al descans amb un còmode 3-0 al marcador. Dembélé, de cap, després d'una gran centrada de Lewandowski, ha estat l'encarregat d'obrir la llauna (1-0, min. 12), amb un gol que suposava la diana número 4.000 del Barça com a local a la Lliga. Només sis minuts després, Dembélé assistia a Sergi Roberto, que ha estat l'encarregat de duplicar l'avantatge (2-0, min. 18). I al cap de tres minuts, de nou assistència del francès després d'una gran acció individual i golàs de Lewandowski (3-0, min. 21), la diana número 100 del Barça de Xavi.

Un inici absolutament demolidor que ha permès al Barça controlar el partit a la perfecció i a més, ha disposat de diverses ocasions per augmentar encara més el resultat. L'única part negativa de la primera part ha estat la lesió de Gavi, que ha hagut d'abandonar el partit a causa d'un fort cop amb Dani García.

No donen opció

Ja a la segona meitat, les ocasions han seguit arribant, amb Dembélé absolutament endollat des de la dreta. Lewandowski i Pedri han pogut augmentar diferències, i posteriorment, Xavi ha donat entrada a jugadors de refresc i tant Ansu Fati com Ferran, han estat a punt de marcar el quart.

La insistència ha acabat obtenint el premi, i el quart gol ha estat una realitat. De nou, assistència de Dembélé per completar el seu hat-trick de passades de gol, i gol de Ferran Torres (4-0, minut 73). Igual que a la primera meitat, la part negativa ha estat una nova lesió: en aquest cas, Sergi Roberto ha hagut de deixar el terreny de joc i el Barça ha acabat jugant amb 10 jugadors, ja que no quedaven més finestres de canvis. Finalment, victòria contundent dels blaugrana -i una nova porteria a zero-, i tanquen la setmana amb dues victòries importants a la Lliga abans d'afrontar el partit de Champions de dimecres contra el Bayern.