PRÈVIA | Barça - Athletic Club: Partidàs per seguir sumant

PRÈVIA | Barça - Athletic Club: Partidàs per seguir sumant

Els culers buscaran un nou triomf per mantenir-se a les posicions capdavanteres de la classificació en el retorn d'Ernesto Valverde a l'Spotify Camp Nou

La Lliga no s'atura a l'Spotify Camp Nou. Només tres dies després de la gran victòria a l'Estadi davant el Vila-real (3-0), els culers reben la visita d'un altre gran rival com és l'Athletic Club de Bilbao. Els bascos s'enfrontaran als homes de Xavi aquest diumenge a les 21.00 hores en el partit corresponent a l'11a jornada del campionat de Lliga. 

El rival

Davant hi haurà un vell conegut com és Ernesto Valverde. L'actual tècnic de l'Athletic Club va dirigir els culers durant dues temporades i mitja, de l'estiu del 2017 fins al gener del 2020, aconseguint dues lligues, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya.

A més, l'Athletic arriba després d'un bon inici de Lliga, amb 18 punts a les primeres 10 jornades i ocupant posicions europees a la classificació. Els dos germans Williams, juntament amb Sancet, Muniain i Berenguer, entre d'altres, fan d'aquest Athletic un dels equips més perillosos en atac de la Lliga. I és que, amb 19 gols, els lleons són el tercer equip més golejador del campionat, només superat pel Reial Madrid (25 gols) i el Barça (24).

Entrenador: Ernesto Valverde
Balanç a la Lliga: 5V - 3E - 2D
Posició a la Lliga: 6è (18 punts)
Màxim golejador: Iñaki Williams (4 gols)
Exculers a l'equip: Ernesto Valverde

El fortí blaugrana

El Barça té un gran registre davant els bascos a l’estadi blaugrana. La darrera vegada que els lleons van guanyar a l'Spotify Camp Nou va ser la temporada 2001/02 quan van guanyar per 1-2, amb un gol de l’exblaugrana Ezquerro. Des d’aquell dia aquest enfrontament s’ha repetit fins en 20 ocasions, amb un balanç molt positiu per als blaugrana, ja que l'Athletic només ha aconseguit tres empats a l’estadi culer. L’últim va ser el que van aconseguir l’any 2018, després d’empatar, precisament, davant el Barça d’Ernesto Valverde per 1-1.

1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-bilbao-23_10_22

El Barça

Els culers arriben a aquest matx després de la gran victòria contra el Vila-real però amb la necessitat de seguir guanyant per no perdre de vista el liderat de la Lliga. Per afrontar aquest exigent test, Xavi Hernández ha decidit convocar 22 futbolistes. La llista la formen Ter Stegen, Bellerín, Piqué, Sergio, O. Dembélé, Pedri, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Marcos A, Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, F. De Jong, Raphinha, Kounde, Eric, Iñaki Peña, Balde, Gavi, Pablo Torre i Arnau Tenas.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut