Quatre curiositats d’aquest Barça-Athletic Club

Quatre curiositats d’aquest Barça-Athletic Club

El Barça s’enfronta aquest diumenge, a les 21 hores, a l’Athletic Club, en el partit que suposarà el retrobament d’Ernesto Valverde amb l’Spotify Camp Nou quasi tres anys després

Toca partidàs a l’Spotify Camp Nou. El Barça rep l’Athletic Club aquest diumenge amb la missió de mantenir la bona línia mostrada dijous contra el Vila-real (3-0). Repassem quatre dades que cal saber abans del duel entre catalans i bascos.

243 partits consecutius d’Iñaki Williams

El davanter ghanès de l'Athletic Club ostenta un dels rècords més espectaculars de la història de la Lliga. I és que Iñaki Williams porta 243 partits consecutius jugant a la Liga, cosa que implica, que no s'ha perdut cap partit de la competició domèstica des de fa més de sis anys.

Una marca que segueix vigent després que Williams jugués els 90 minuts de l'últim partit dels bascs. El rècord del davanter té més mèrit quan veiem que en els últims sis anys han passat pel club de Bilbao fins a sis entrenadors diferents. I tots han confiat amb el ghanès.

Retrobament de Valverde amb l'Spotify Camp Nou

Ernesto Valverde tornarà per primera vegada al Spotify Camp Nou, després que acabés la seva etapa com a entrenador del Barça la temporada 2019/20. L’entrenador extremeny va estar tres temporades a la banqueta blaugrana, en les que va aconseguir dues lligues, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya.

Des d’aquell moment no havia tornat a entrenar fins que aquesta temporada va tornar a l’Athletic, club on ha entrenat en tres etapes diferents. La primera, entre l’any 2003 i el 2005, on va aconseguir classificar l’equip per Europa. La segona vegada de Valverde al capdavant dels bascs va ser al 2013. Després de quasi 10 anys entrenant per Espanya i Grècia, va tornar al País Basc, on va estar quatre temporades, aconseguint quatre classificacions a Europa i guanyant la Supercopa d’Espanya del 2015, precisament, contra el Barça. I ara des d’aquest estiu ha començat la seva tercera etapa on té l’equip en la sisena posició.

thumbnail_gattuso - setien

L'Spotify Camp Nou, un fortí en contra de l’Athletic

El Barça té un gran registre davant els bascos a l’estadi blaugrana. Ja que la darrera vegada que els del País Basc van guanyar al Spotify Camp Nou va ser la temporada 2001/02 quan van guanyar per 1-2, amb un gol de l’exblaugrana Ezquerro. Des d’aquell dia aquest enfrontament s’ha repetit fins en 20 ocasions, amb un balanç molt dolent pels basos, que només han aconseguit tres empats a l’estadi culer. L’últim va ser, el que van aconseguir l’any 2018, després d’empatar al Barça d’Ernesto Valverde per 1-1.

Els germans Williams, el perill de l’Athletic

Un dels principals perills dels lleons són Iñaki i Nico Williams, els dos germans són els dos màxims golejadors del conjunt basc. Iñaki Williams porta quatre gols en el que portem de temporada, mentre que el seu germà petit, Nico, en porta tres. Fins ara, només Iñaki ha aconseguit marcar gol al Barça, fins en quatre ocasions ha vist porteria el ghanès davant el conjunt blaugrana.

Els dos germans es podrien veure les cares al proper Mundial, ja que Iñaki Williams juga amb la selecció ghanesa, mentre que Nico Williams ho fa amb la selecció espanyola.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut