Lewandowski, guanyador del primer Trofeu Gerd Müller

Lewandowski, guanyador del primer Trofeu Gerd Müller

El polonès recull a París el guardó que l’acredita com el futbolista més golejador de la passada temporada, entre Club i selecció

Robert Lewandowski ha estat un altre dels protagonistes del FC Barcelona a la gala de la Pilota d’Or celebrada aquest dilluns a París. El davanter polonès s’ha endut el Trofeu Gerd Müller, creat ara fa poc més d’un mes, que l’acredita com el màxim golejador de la temporada passada, sumant els gols anotats entre Club i selecció.

 

Cal recordar que Lewandowski, que suma 14 gols en 13 partits amb el FC Barcelona, va completar una brillant temporada 2021/22 amb el Bayern Munic, equip amb què va signar 50 gols en 46 partits, amb una mitjana d’un gol cada 80 minuts. Amb la selecció polonesa Lewy va marcar-ne set més en 10 partits.

A banda, cal recordar que Lewandowski va tancar un 2021 increïble a nivell realitzador, signant fins a 69 gols en tot l’any natural (58 amb el Bayern i 11 amb Polònia), una xifra únicament superada pels 91 gols de Leo Messi durant tot el 2012.

"Mai vaig imaginar que superaria el rècord de la Bundesliga"

Sobre l'escenari, Lewandowski ha comentat que "aquest premi és molt important, però pel nom que porta". "Per a mi, Müller va ser una gran inspiració. Sempre va ser un repte acostar-me a les seves xifres i mai vaig imaginar que superaria el rècord de gols a la Bundesliga”, ha comentat. 

Per això, ha volgut agrair els seus companys del Bayern i també ha aprofitat per parlar dels del Barça: “Per marcar gols és necessària la col·laboració dels teus companys i per això aquest premi també és seu”.

photo_5940393332255603135_y

I ha afegit: “Estic molt content al Barça. He arribat en un moment en què hem de treballar per aconseguir alguna cosa gran. És un gran Club i em sento molt còmode. Crec que estic al davant d’un gran repte, perquè des del primer moment he vist el potencial que tenen tots ells”.

Un homenatge al ‘Torpedo’

El premi assolit per Lewandowski, de nova creació, és un homenatge a qui fou un golejador exquisit com Gerd Müller. Mort el 15 d’agost del 2021, el ‘Torpedo’ Müller és recordat pel seu instint letal dins l’àrea, que fan que segueixi sent el màxim golejador de la història del Bayern Munic -per davant de Lewandowski precisament- i una referència del gol a nivell històric. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut