Gavi s’endú el Trofeu Kopa

Gavi s’endú el Trofeu Kopa

Des de la creació del guardó, dos dels quatre guanyadors han estat jugadors del Barça

Millor jugador menor de 21 anys del 2022. Aquest és el reconeixement que aquesta nit s’ha emportat Gavi a la Gala de la Pilota d’Or. El jove migcampista blaugrana rep el guardó després signar una gran temporada i consolidar-se com una peça clau del primer equip. El futbolista andalús va arribar a les categories inferiors del club el 2015 i amb tan sols 17 anys va debutar oficialment a la Lliga.

L’elecció de Gavi com a guanyador del Trofeu Kopa no ha sorprès a ningú després de la seva magnífica temporada. El jugador ha aconseguit guanyar-se el respecte dins del camp i al món del futbol gràcies al talent, l’esforç, l’empenta i la capacitat de treball que l’ha portat a competir al futbol d’elit en poc més d’un any.

Un premi atorgat pels més grans

La revista France Football va idear aquest nou guardó, ara fa quatre anys, per premiar la qualitat dels millors jugadors menors de 21 anys. El seu nom és en honor a Raymond Kopa, el primer guanyador francès de la història de la Pilota d’Or. Des que és realitza, els seus guanyadors han estat Kylian Mbappé al 2018, Matthijs de Ligt al 2019, Pedri al 2021 i ara Gavi, que de fet ha rebut el premi de mans del seu company de vestidor i de Ronaldo Nazário. De fet, ha estat una sorpresa per a l'andalús, perquè malgrat passar tot el dia amb el canari no sabia que ell seria l'encarregat d'entregar-li el premi. 

Un trofeu que té una característica que encara el fa més rellevant. A diferència del mètode per escollir el guanyador de la Pilota d’Or, que compta amb un comitè de periodistes, el Trofeu Kopa disposa d'un jurat especial. Els encarregats d’escollir el jove premiat són els anteriors guanyadors de la Pilota d’Or que encara són vius en l’actualitat.

Els millors futbolistes de la història, com Messi, Ronaldinho, Beckenbauer o Rivaldo, entre d’altres, s’encarreguen de triar un total de tres futbolistes, als quals atorguen una puntuació de tres, dos o un punt, en funció de les seves preferències.

"Vull agrair el Club de la meva vida"

Ja com a guanyador del premi Kopa, Gavi s'ha adreçat a tots els presents i ha volgut tenir unes paraules d'agraïment. "Vull donar les gràcies a tota la meva família, al meu representat i a tots els membres de la Masia. Així, també al Barça, el club de la meva vida, i als meus companys d'equip, també de la selecció, i entrenadors. Sense ells no estaria aquí", ha comentat, abans de finalitzar el seu discurs amb un "Visca el Barça". 

 

Al seu costat a sobre de l'escenari, i simbolitzant el relleu del premi, ha estat en tot moment Pedri, que també ha tingut paraules d'elogi cap a Gavi: "Veure'l aquí és un orgull. Passo moltíssimes hores amb ell i veig tot el que fa, com es deixa la pell en cada entrenament, en cada partit. És un gran honor estar al seu costat i tan de bo puguem estar molts anys junts". 

Els números d’una gran temporada

El 29 d’agost del 2021, en un partit contra el Getafe al Camp Nou corresponent a la tercera jornada de Lliga, Gavi debutava amb el Barça amb tan sols 16 anys. Un any i dos mesos després, el jove jugador blaugrana s’ha consolidat dins de la plantilla com una peça vital pel joc de Xavi Hernández.

El seu bon rendiment al Barça va provocar la seva convocatòria per jugar amb la selecció espanyola absoluta. El 6 d’octubre va debutar com a titular convertint-se en el futbolista més jove de la història en jugar amb Espanya amb només 17 anys i 62 dies.

La consecució del Trofeu Kopa ha estat més que merescuda i així ho demostren els seus números: un total de 47 partits disputats, 6 gols, 5 assistències i amb un 89% de passades exitoses.

Un premi tenyit de blaugrana

Per segon any consecutiu un jugador del FC Barcelona s’ha endut el trofeu atorgat per la revista France Football que reconeix al millor jugador sub-21 del món. L’any passat va recollir el premi Pedri i aquest curs ha estat el torn de Gavi.

De les quatre edicions celebrades, dues d’elles han tingut un guardonat blaugrana, reconeixent així el talent jove de present i futur que actualment disposa el primer equip del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut