Barça - Inter: La classificació es complica (3-3)

Els de Xavi Hernández no poden passar de l’empat a l’Spotify Camp Nou i no dependran d’ells mateixos per ser als vuitens de final de la Champions

Partit boig i intens, sense treva. Amb oportunitats i gols, molt gols (3-3), però que deixa el FC Barcelona molt tocat, sense dependre d’ell mateix per ser a la següent ronda de la Champions. Perquè els de Xavi Hernández, aquest dimecres a l’Spotify Camp Nou contra l’Inter, tenien l’obligació de guanyar, però no ha pogut ser.

Han estat a punt, això sí, perquè han dominat el primer temps i s’han avançat en el marcador mitjançant Dembélé. Però, a la represa, uns dolents primers minuts han permès als italians capgirar l'electrònic mitjançant Barella i Lautaro Martínez. Tot i que el Barça no ha dit l’última paraula, perquè Lewandowski ha posat l’empat a deu minuts per al final (min 81), un gol de Gosens ha tornat a avançar els de Milà (2-3, min 86). De nou Lewandowski, al 90, ha salvat el Barça de l’eliminació matemàtica (3-3), però les opcions per classificar-se ara passen perquè l’Inter no guanyi cap del dos partits que queden i el Barça no falli més. Difícil, però no impossible.

Primera part blaugrana

I és que aquest dimecres, a l’Spotify Camp Nou, era vital guanyar. Feia olor de final. A les grades, amb l’escalfor d’una afició molt involucrada ja des d’hores abans del duel. A la gespa, amb un equip blaugrana sabedor que només valia guanyar. Però la moneda no ha sortit cara.

I això que, des d’un primer moment, el Barça ha intentat donar-li velocitat al joc. Per contra, l’Inter no ha estat interessat en un partit ràpid i ha volgut frenar-lo. La idea dels italians, esperar la seva oportunitat i aprofitar alguna transició. La del Barça, començar a crear perill com abans millor.

Per fer-ho, calia arribar a l’àrea. I així ho ha fet, com ho han demostrat els 8 córners que han picat els de Xavi en el primer temps, les cinc rematades a porteria... i el gol que ha permès als culers marxar al descans per davant en el marcador. Obra de Dembélé, després d’una gran acció de Raphinha i d’una assistència de Sergi Roberto.

Però això ha arribat quan ja s’olorava el pas pels vestidors i la solidesa de l’Inter era difícil de superar. I és que fins llavors havia costat crear perill clar.

L’Inter, per la seva part, també es podria haver avançat. Primer amb una rematada al pal i a la línia de gol de Dzeko i, posteriorment, amb una contra culminada per Dumfries però que ha salvat Ter Stegen amb el cos (min 27).

En aquest guió de partit, l’aparició de Raphinha en els últims minuts del primer temps, molt actiu i insistent, ha estat clau. La seva lluita ha permès recuperar en atac la pilota que ha acabat en gol, després de l’assistència de Sergi Roberto a Ousmane Dembélé, que s’ha encarregat de fer esclatar els 92.302 espectadors presents a l’Spotify Camp Nou amb la seva exitosa rematada (1-0, min 40).

DEMBÉLÉ

Cop duríssim

Malgrat tot, les males noticies no han trigat en arribar a la represa i, en una passada en profunditat, Barella s’ha quedat sol dins l’àrea i ha pogut superar Ter Stegen (1-1, min 50). D’aquesta manera, amb el cop dur que ha suposat el gol, el partit ha tornat a l’inici i el Barça ha hagut de tornar a remar a contracorrent. Però amb molta més dificultat, perquè l’Inter ha canviat el xip i ha començat a arribar amb molt més perill i insistència. De fet, l’equip italià no s’ha conformat amb l’empat i ha trobat el segon, després d’un xut de Lautaro que s’ha topat amb el pal abans d’acabar al fons de la porteria (1-2, min 63). Una galleda d’aigua freda per a l’equip i l’afició, que ha vist com el duel s’ha posat molt coll amunt.

Ho intenten, però sense èxit

Després d’uns minuts de depressió, poc a poc el Barça ha anat despertant i ha rondat amb força la porteria italiana. Amb el Barça a la desesperada, en una acció de murri, Lewandowski ha caçat un refús i ha xutat a porteria. El bot de la pilota ha despistat Onana i ha arribat l’empat (2-2, min 81) que feia creure en una possible remuntada. Però novament amb un equip blaugrana abocat a l’atac, Gosens ha aprofitat una contra per etzibar un nou cop (2-3, min 86). No s’ha rendit el Barça, i Lewandowski ha salvat l'equip de l’eliminació matemàtica amb el 3-3 que, finalment, ha resultat decisiu. Perquè ni els intents del Barça ni de l’Inter, que s’ha trobat amb un grandiós Ter Stegen, han arribat a bon port i l’empat ha estat una realitat.

Encara no hi ha res perdut, però la classificació es complica. Ara, després de jugar els dos partits contra l’Inter, el Barça suma tres punts menys que els italians i perd l’average quan queden dues jornades per al final. Tots dos hauran de jugar contra el Bayern i el Viktoria Plzen. El Barça ha d’esperar que els italians no guanyin cap dels dos partits per somniar.