Barça – Elx: Contundent victòria per seguir invictes (3-0)

Els blaugranes, liderats per Lewandowski i autor d'un doblet, han aconseguit una important victòria (3-0) davant un defensiu Elx que s’ha quedat amb un jugador menys a la primera part

Els homes de Xavi Hernández han sumat la cinquena victòria de Lliga després d’imposar-se clarament al cuer de la competició per 3-0 i s’han refet de la derrota a Munic. Ho han fet contra un Elx que ha sortit amb un plantejament defensiu i que ha vist com al minut 13 es quedava amb un jugador menys. Els blaugranes ho han aprofitat amb eficàcia i s’han avançat amb dos gols a la primera part de Lewandowski i Memphis i, novament, Lewandowski a l’inici de la segona per sentenciar el partit.

El Barça ha aconseguit la seva cinquena victòria de Lliga davant 85.073 aficionats a l’Spotify Camp Nou i marxarà a l’aturada de seleccions amb una bona dinàmica després de sumar 16 punts de 18 possibles.

L’Elx es queda amb un menys i Lewandowski fa el primer...

El Barça ha sortit amb una marxa més que l’Elx i des del primer minut ha estat el clar dominador del partit. L’equip il·licità ha plantejat un sistema conservador i els homes de Xavi Hernández han tingut la pilota i el control del joc amb possessions llargues. Al minut 13, Lewandowski ha aprofitat una transició per plantar-se sol davant d’Edgar Badía, però el capità Gonzalo Verdú l’ha agafat per impedir-ho i s’ha emportat la vermella directa.

A partir de l’expulsió del central de l’Elx, el Barça encara ha estat més dominador i els tres homes de davant ho han intentat amb grans accions individuals. Lewandowski ha obert la llauna al minut 33 en rematar al primer toc una bona centrada de Balde (1-0). Un cop fet el primer, l’afició s’ha animat i ha pogut gaudir com Memphis els hi tornava l’ambient festiu amb un autèntic golàs al minut 40. El neerlandès ha rebut d’esquenes dins l’àrea i després d’un bon gir de cos l’ha enviat cap a dins amb un xut sec i creuat (2-0). L’avantatge podria haver estat encara superior al descans, però l’àrbitre Muñiz Ruiz ha anul·lat un gol a Pedri al minut 42.

... i el tercer per sentenciar el partit

La dinàmica de la segona part ha seguit la mateixa línia i Lewandowski només ha tardat dos minuts per fer el seu segon gol del partit, el seu vuitè a la Lliga, al minut 47 (3-0). El polonès ha aprofitat una pilota morta que ha quedat dins de l’àrea petita per enviar-la dins amb un xut potent i creuat.

El Barça ha mantingut el domini i a través de les entrades d’Ansu Fati, Raphinha i Ferran Torres l’atac s’ha mantingut actiu i ambiciós en el segon tram de la part. Pedri ha estat l’home que més ha buscat als atacants amb grans passades i domini del temps, juntament amb la profunditat de Bellerín.

Amb els tres punts d'aquest dissabte, el Barça suma 16 de 18 possibles i marxarà a l’aturada de seleccions amb una bona dinàmica després de refer-se contra l’Elx de la derrota a Europa davant el Bayern de Munic. El pròxim partit serà l’1 d'octubre al camp del Mallorca (21:00h).