El millor inici de Lliga en cinc anys

El millor inici de Lliga en cinc anys

La victòria dels homes de Xavi davant l'Elx fa que l'equip sumi 16 punts en les primeres sis jornades

El Barça de Xavi Hernández està completant un gran inici de Lliga. Després de superar l'Elx a l'Spotify Camp Nou (3-0), els blaugranes sumen ja 16 punts en les primeres sis jornades, una dada que posa l'inici de temporada dels homes de Xavi entre els millors del Club blaugrana en el segle XXI a la competició domèstica.

Aquesta és la millor arrancada dels blaugranes des de la temporada 2017/18. Llavors, l'equip dirigit per Ernesto Valverde va fer un inici impol·lut amb 6 victòries i 18 punts, registrant 20 gols a favor i només 2 en contra. Finalment, el Barça va acabar proclamant-se campió d'aquell campionat, perdent només un sol partit a la penúltima jornada contra el Llevant.

Però aquesta no és l'única temporada en què l'equip ha arrencat de forma positiva. De fet, els blaugranes han començat el campionat lliguer sumant 16 o més punts en set temporades des de l'inici d'aquest segle XXI: la 2004/05, 2006/07, 2009/10, 2012/13, 2013/14, 2014/15 i 2017/18.

En cinc d'aquests cursos, el Barça es va proclamar campió aixecant el títol de Lliga, i en els altres dos (el 2006/07 i el 2013/14) va arribar a l'última jornada amb opcions de fer-ho també.

Cinc victòries consecutives

Els 16 punts de 18 possibles a la Lliga són fruit de cinc victòries consecutives a la Lliga. Després de l’empat inaugural contra el Rayo, el Barça ha tombat la Reial Societat, el Valladolid, el Sevilla, el Cadis i l’Elx, en una ratxa que podria ampliar-se contra el Mallorca després de l’aturada per seleccions. En total, l'equip de Xavi Hernández ha marcat 18 gols a favor i només n'ha rebut un

D’aquesta manera, l’equip es troba a només dues victòries més d’igualar la millor ratxa de triomfs consecutius a la Lliga amb Xavi a la banqueta. El FC Barcelona va encadenar fins a set entre el 20 de febrer i el 10 d’abril d’aquest 2022, amb la victòria contra el Reial Madrid com a punt àlgid d’aquesta ratxa... que en unes setmanes podria igualar-se o fins i tot superar-se.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut