Un mur que dona triomfs

Un mur que dona triomfs

Ter Stegen ha aconseguit deixar la porteria a zero en tres dels primers quatre partits de Lliga on el Barça ha sumat 10 punts

El porter alemany del Barça està gaudint d’un bon moment de forma en aquest inici de la competició domèstica. En les primeres quatre jornades de Lliga, Ter Stegen només ha encaixat un gol i ha deixat la porteria a zero en els altres tres enfrontaments. Es tracta de la tercera vegada en tot el segle XXI que el Barça acaba els primers 360 minuts de Lliga amb només un gol o cap en contra.

Aquest gol en contra va ser en el segon partit de Lliga al camp de la Reial Societat. El davanter Isak, que ara juga al Newcastle, es va quedar en un mà a mà amb Ter Stegen i, després d’un rebot d’Eric Garcia, que va arribar a l’ajuda, la pilota va passar per sobre del porter blaugrana i va entrar dins de la porteria fent l’1-1 al marcador. Aquest partit, però, el Barça el va acabar guanyant (1-4). En altres enfrontaments, contra el Rayo Vallecano (0-0), el Valladolid (4-0) i el Sevilla (0-3), Ter Stegen ha estat un mur que ha ajudat l’equip a sumar punts.

Precedents positius 

Els últims quatre cops que el Barça ha aconseguit rebre només un gol o cap en les primeres quatre jornades de Lliga el desenllaç ha estat sempre el mateix: campions. Els precedents es remunten a les temporades 1984/85, 1993/94, 2014/15 i 2017/18. En totes aquestes quatre temporades el Barça va acabar campió de Lliga després de tenir un inici solvent a la porteria.

La d’aquesta temporada ha estat la tercera vegada que el Club ho aconsegueix en aquest segle XXI. Les dues darreres vegades el Barça ho va fer la temporada 2014/15 amb Claudio Bravo a la porteria i encaixant el primer gol a la jornada 9, i amb el mateix Ter Stegen a la temporada 2017/18 amb el mateix inici que en l'actual.

El mur Ter Stegen

L’alemany, que està disputant la seva novena temporada amb el Barça, està tenint un dels millors moments de forma sota els pals. En aquestes primeres quatre jornades de Lliga, el porter ha fet aturades increïbles, que han ajudat a donar punts i a aconseguir victòries per al conjunt blaugrana. En percentatge, el porter té un 92% d’aturades efectives en les seves intervencions.

En el darrer partit contra el Sevilla, Ter Stegen, amb el marcador empatat a zero, va fer diverses aturades salvadores i de mèrit que van fer que el Barça mantingués el resultat igualat per després, amb el gol de Raphinha, posar-se el partit a favor i aconseguir guanyar-lo amb els gols de Lewandowski i Eric Garcia (0-3).

2022-08-28_FCBvsVALLADOLID_63

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut