A 100 dies per a l'inici del Mundial de Qatar de 2022

A 100 dies per a l'inici del Mundial de Qatar de 2022

Cada vegada queda menys per aquesta gran cita que, sense cap mena de dubte, comptarà amb gran presència blaugrana

El pròxim 20 de novembre començarà a Qatar, la Copa del Món en la que competiran les millors seleccions nacionals a la recerca de la glòria mundialista. Una cita que, cada quatre anys, genera moltíssima expectació arreu del món, aplegant als millors futbolistes del planeta. S'espera que, aquesta edició, com moltes altres, compti amb gran presència de futbolistes blaugranes.

En total, fins a 22 futbolistes culers ja han representat algunes de les seleccions participants en el torneig o han mostrat intenció de fer-ho les últimes temporades. Aquesta xifra, en cas de confirmar-se, seria el rècord de futbolistes aportants per l'equip culer en aquesta cita. Repassem doncs els futbolistes blaugranes que hi podrien participar i la seva situació.

Memphis i Frenkie De Jong comandant els Països Baixos

La primera selecció amb presència blaugrana a debutar serà la dels Països Baixos. L'equip neerlandès ha quedat enquadrat al grup A, i competirà amb l'amfitriona, Qatar, l'Equador i el Senegal en la primera fase del torneig. Els blaugranes Frenkie De Jong i Memphis són dos futbolistes crucials per a la selecció Orange. De fet, el davanter blaugrana és el segon màxim golejador de la història del combinat nacional.

MEMPHIS

Sergiño Dest, la gran esperança del 'soccer'

El mateix dia del debut dels Països Baixos, també s'estrenarà la selecció dels Estats Units. El lateral culer Sergiño Dest és un dels grans exponents del 'soccer' i un dels futbolistes més importants de l'equip 'yankee'. Els aficionats del país de les barres i les estrelles, s'encomanaran a ell per a aconseguir el passi a la següent fase al grup B on s'enfrontarà amb Anglaterra, l'Iran i Gal·les.

Lewandowski, amb el pes de Polònia sobre la seva esquena

Des de fa ja uns anys, la selecció polonesa confia el seu futur a la seva màxima figura. Lewandowski, capità de l'equip i màxim golejador històric de la selecció, carregarà amb el pes de fer arribar al combinat nacional el més lluny possible. L'Argentina de Leo Messi, l'Aràbia Saudita i Mèxic, seran els seus rivals al grup C.

Xoc de trens al grup D

Al grup D trobem el primer possible enfrontament entre futbolistes blaugranes. La vigent campiona França, que podria convocar als internacionals Kounde, Umtiti i Ousmane Dembélé s'enfrontarà a una Dinamarca on Christensen i Braithwaite són peces molt importants. Els combinats d'Austràlia i Tunísia completen aquest grup.

DEMBELE

Els espanyols s'enfronten al mur alemany

La Selecció Espanyola amb l'exblaugrana Luis Enrique com a tècnic, ha quedat emparellada al grup E, competint amb Alemanya, Costa Rica i el Japó. Fins a 8 futbolistes blaugranes han format part de les convocatòries del seleccionador asturià de la 'Roja' de forma més o menys recurrent: Jordi Alba, Eric Garcia, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Gavi, Pedri, Ferran Torres i Ansu Fati. Gerard Piqué també va ser, durant molts anys, un dels futbolistes més importants per al combinat nacional espanyol, però el defensa català va decidir retirar-se del futbol internacional després de l'última Copa del Món disputada el 2018. Sigui com sigui, tots els futbolistes que defensin els interessos del combinat espanyol es veuran les cares amb Marc-André Ter Stegen, tot un habitual en les llistes del seleccionador alemany Hansi Flick.

Pedri SEFUTBOL

Un possible debut

Després de la decisió d'EZ Abde de representar al Marroc, unes molèsties li van impedir debutar amb els lleons de l'atles en l'última eliminatòria contra la República Democràtica del Congo. Però, ara sí, l'extrem culer podria debutar al gran escenari i esdevenir una peça rellevant des de la banda per al combinat magribí al Mundial de Qatar. Bèlgica, Canadà i Croàcia seran els seus rivals al grup F.

La samba brasilera de Raphinha

La selecció brasilera, el combinat que més vegades ha aixecat el títol mundialista, sempre s'ha caracteritzat per tenir futbolistes elèctrics i dotats de gran qualitat tècnica. Per tant, el blaugrana Raphinha, que s'ha destacat com una peça important per al seleccionador, Tite, els últims anys, podria convertir-se en una de les grans esperances dels carioques a Qatar. Sèrbia, Suïssa i Camerun completen el grup G

El Kàiser de la defensa d'Uruguai

Finalment, a l'últim grup hi trobem la presència d'un Uruguai on Ronald Araujo ja s'ha convertit en un futbolista habitual a les llistes i clau sobre el verd a la línia defensiva. L'equip celeste es veurà les cares amb Portugal, Ghana i la República Txeca a la primera fase del campionat.

ARAUJO URUGUAI

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut