10 coses que cal saber del Barça- Rayo Vallecano

10 coses que cal saber del Barça- Rayo Vallecano

Repassem el més destacat abans del'estrena lliguera dels blaugranes davant de l'equip de la franja

Aquest cap de setmana torna la Lliga al Spotify Camp Nou. Els blaugranes s'enfrontaran al Rayo Vallecano en la primera jornada que es disputarà el proper dissabte a les 21:00 hores. Repassarem doncs deu coses que cal saber abans de l'estrena oficial dels culers en aquesta nova temporada 2022/23.

Invictes en les estrenes al Spotify Camp Nou des de 2002

El Barça ha guanyat en totes les estrenes lligueres de l'equip a casa des de l'empat que va firmar amb l'Atlètic de Madrid a la primera jornada de la temporada 2002/03. Luis Enrique, per partida doble, va ser el golejador d'aquell dia.

A pels tres punts per tercer curs consecutiu

L'equip vol començar la temporada sumant tres punts per tercera temporada consecutiva. L'última vegada que no es va aconseguir estrenar la temporada amb una victòria va ser al curs 2019/20 quan l'equip va caure a San Mamés amb un gol d'Artiz Aduriz a les acaballes del partit. Des de llavors Reial Societat (4-2) i Vila-reial (4-0) han estat víctimes de les estrenes culers.

El Rayo, un gran rival

La temporada passada el Rayo Vallecano, el primer rival dels culers, va aconseguir sumar sis punts dels sis possibles davant dels blaugranes. L'equip madrileny va guanyar per un gol a zero tant al partit a Vallecas com al Camp Nou. L'última victòria culer sobre l'equip de la franja es va donar a la temporada 2018/19 quan l'equip, en aquesta ocasiò d'Ernesto Valverde van remuntar el gol inicial de Raúl de Tomás amb gols de Piqué, Messi i Suárez.

GAVI RAYO

Precedents

De les 39 ocasions que el Barça s'ha enfrontat al Rayo Vallecano, en 25 n'ha sortit victoriós, en 6 derrotat i en 8 ocasions el marcador ha acabat amb empat.

Dia de debuts al Spotify Camp Nou

Aquest partit podria ser el debut a la Lliga espanyola de Christensen, Kessié, Raphinha i Lewandowski, a part de la primera aparició oficial de blaugrana de Jules Kounde.

Primers golejadors a la Lliga

Piqué (2021), Ansu Fati (2020), Griezmann (2019) i Leo Messi (2018) han estat els primers golejadors lliguers blaugranes als últims cursos. Veurem qui és aquest any l'encarregat d'estrenar el compte culer.

Un retrobament

El Rayo Vallecano compta amb un futbolista amb passat blaugrana que té plaça a l'onze de manera habitual. Es tracta d'Ivan Balliu, format a les categories inferiors del FC Barcelona.

La gran temporada 21/22 del Rayo V.

La temporada passada el Rayo Vallecano d'Andoni Iraola va ser un dels equips revelació de la temporada. L'equip madrileny va ser el 12è classificat sumant 42 punts.

Rayo bo

Un exblaugrana, el malson dels rayistes 

Lionel Messi és el futbolista que més gols ha anotat contra del Rayo Vallecano en tota la història del club madrileny. El futbolista argentí ha vist porteria davant de l'equip de la franja en 18 ocasions (17 en Lliga i 1 a Copa del Rei). En totes elles ho va fer, òbviament, defensant la samarreta blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut