Barça-Pumas UNAM: El Barça il•lusiona abans de l'inici de la Lliga (6-0)

Els gols de Pedri (2), Lewandowski, Dembélé, Aubameyang i Frenkie de Jong donen el títol als homes de Xavi

La festa del Gamper ha culminat de la millor manera possible. Els homes de Xavi Hernández han vençut al Pumas UNAM mexicà brindant un gran espectacle a un Spotify Camp Nou entregat als seus. Ha estat també un dia de debuts a l'Estadi: Lewandowski, que s'ha estrenat com a golejador, Raphinha, Kessie i Kounde han fet la seva primera aparició al coliseu blaugrana com a jugadors culers. Pedri per partida doble, Dembelé, Aubameyang i Frenkie de Jong (a part de Lewandowski) han estat els golejadors de la nit.

Homenatge a Dani Alves

Abans de l'inici del partit, el Club ha volgut retre un bonic homenatge a Dani Alves. L'internacional brasiler, el segon jugador estranger amb més partits disputats amb la samarreta blaugrana, ha rebut de mans del capità, Sergio Busquets, i el president, Joan Laporta, una samarreta commemorativa amb el nombre d'aparicions del brasiler (431) amb el Club culer i ha visionat un emotiu vídeo amb els seus millors moments com a barcelonista. Ho ha fet acompanyat dels seus excompanys d'equip mentre tot el Spotify Camp Nou corejava el seu nom.

Un inici somiat

Els homes de Xavi Hernández han començat l'enfrontament deixant clares les seves intencions. Ràpidament han pres el control de la pilota i han començat a buscar la porteria visitant. Així, al minut 3, després d'una gran jugada de Pedri, Lewandowski superava al porter mexicà i marcava el seu primer gol amb la samarreta blaugrana.

En la jugada immediatament posterior, el polonès tornaria el favor a Pedri filtrant una gran passada per al canari que superava, amb un gran regat, al porter visitant i establia el 2-0 al marcador. D'aquesta manera, Pedri i Lewandowski presentaven la seva nova i temible societat davant d'un emocionat Spotify Camp Nou.

El següent a provar-ho ha estat Dembélé, que després d'un retall ha xutat fins a dues vegades, topant amb el porter rival. No tornaria a fallar el francès que, aprofitant una assistència de Raphinha, marcava el 3-0 abans del minut deu de partit. L'equip mexicà provava d'intimidar a Ter Stegen amb contraatacs ràpids, però una sòlida defensa blaugrana, no els permetia generar ocasions clares.

La societat Lewandowski-Pedri tornaria a aparèixer en el quart gol. El polonès assistia d'esperó perquè el canari retallés abans de definir i establir el 4-0. Encara hauria pogut augmentar l'avantatge blaugrana si haguessin entrat dos remats al pal de Raphinha i Lewandowski cap a l'equador de la primera part.

Salvio, en l'ocasió més clara dels mexicans en la primera meitat obligaria, a la mitja hora de joc, a intervenir a Ter Stegen, enviant així la pilota a córner. Des d'aquí, el partit ha baixat de ritme fins al moment del pas per vestuaris, al qual hem arribat sense arribades destacades per cap dels dos equips.

Tot a punt per a l'inici de Lliga

La segona part, que ha començat amb novetats als onzes, ha seguit el guió de l'inici del matx amb el Barça buscant la porteria rival. Així, en una gran jugada, Kessié ha trobat a Aubameyang al segon pal i aquest marcava el cinquè.

Al minut 61, Xavi ha donat entrada a l'últim reforç blaugrana, Jules Kounde, que s'ha presentat a la seva nova afició fent parella de centrals amb Gerard Piqué.

A les acaballes del partit, Frenkie De Jong ha fet el sisè i definitiu gol després de recuperar una pilota en una sortida de pilota dels mexicans. No seria l'última jugada destacada, una bona jugada de l'equip mexicà faria intervenir a un segur Iñaki Peña, que, amb una gran aturada, ha evitat el gol de l'equip visitant i ha mantingut així, de nou imbatuda la porteria culer.

Així, els homes de Xavi Hernández tanquen una pretemporada il·lusionant en la qual l'equip s'ha mantingut invicte en els seus sis partits. El capità, Sergio ha aixecat el 45è trofeu Joan Gamper de l'entitat, revalidant el títol local per 10a temporada consecutiva, una fita que iguala la millor ratxa del club. I ho fa fet en un gest icònic en el qual Alves també ha alçat el trofeu. Ara totes les mirades estan posades en el debut lliguer de l'equip, que es donarà el proper dissabte dia 13 d'agost a les 21:00 hores contra el Rayo Vallecano al Spotify Camp Nou.