Els 18 de Gavi

Els 18 de Gavi

Repassem fins a 18 fites del migcampista andalús per celebrar la seva majoria d'edat

Avui es compleixen 18 anys del naixement de Pablo Paez Gaviria "Gavi" un 5 d'agost de 2004. Tot i aquesta curta edat, el futbolista de Los Palacios y Villafranca ja s'ha guanyat l'estima de l'afició culer a base de grans actuacions, treball i esforç. Així avui, amb motiu de la celebració de la majoria d'edat del futbolista andalús, repassarem 18 fites que ha aconseguit la perla blaugrana sobre els terrenys de joc.

photo_6010122448428710236_y
  1. Abans d'arribar al FC Barcelona, Gavi va formar part de les categories inferiors del Betis. El menut futbolista va marcar 96 gols amb l'equip aleví dels verdiblancs cridant l'atenció de tots els planters d'Espanya.

  2. Gavi va arribar al FC Barcelona el 2015, quan només tenia 11 anys per incorporar-se a La Masia.

  3. Quan Gavi encara era juvenil de primer any, la temporada 20/21, Ronald Koeman decideix incorporar-lo a la pretemporada del primer equip tot i haver fet només dues aparicions amb el filial blaugrana.

  4. Gavi debuta oficialment a la Lliga espanyola el 29 d'agost de 2021, amb només 17 anys, substituint a Sergi Roberto en un partit al Camp Nou contra el Getafe. Era el quart futbolista més jove de la història del Club en fer el seu debut amb el primer equip.

  5. El 14 de setembre debutaria també a la Champions League contra el Bayern de Munic substituint a Sergi Roberto al minut 59.

  6. El 23 de novembre completaria per primera vegada els 90 minuts amb la samarreta del primer equip. Seria en un partit també de competició europea en l'empat a 0 contra el Benfica portuguès.

  7. Al Clàssic del 24 d'octubre es va convertir en el jugador més jove en ser titular en un Clàssic (17 anys i 80 dies) i el segon més jove en disputar un Clàssic al segle XXI, només darrere d'Ansu Fati.

  8. Gavi va estar nominat entre els 20 finalistes del Golden Boy, que acredita el millor jugador jove de l'any.

  9. El 6 d'octubre de 2021, Gavi es converteix en el futbolista més jove de la història a debutar amb la selecció espanyola absoluta amb només 17 anys i 62 dies. L'andalús va disputar com a titular les semifinals de la Lliga de Nacions de la UEFA davant Itàlia.

  10. El 5 de juny de 2022 marca el seu primer gol amb la selecció davant la República Txeca i es converteix, amb 17 anys i 304 dies, amb el golejador més jove a la història de la selecció espanyola, superant al seu company al Barça Ansu Fati.

  11. En la temporada del seu debut amb el Primer equip, Gavi fa fins a 47 aparicions en cinc competicions diferents: Lliga espanyola, Champions League, Europa League, Copa del Rei i Supercopa d'Espanya

  12. Dels 47 partits que disputa a la temporada 2021/22, 36 ho fa de titular i 11 de suplent. Gaudint de més de 3.000 minuts de joc.

  13. En el seu primer curs com a professional, Gavi marca dos gols i reparteix 5 assistències a la lliga espanyola.

  14. L'Elx i l'Atlético de Madrid són les víctimes dels gols de Gavi en la seva primera temporada a Primera Divisiò. Tots dos anotats al Spotify Camp Nou.

  15. El Barça ha vençut tots els partits de Lliga en què Gavi ha anotat un gol.

  16. L'equip no va perdre cap partit en els que Gavi va anotar o va assistir a un company.

  17. El futbolista andalús ha disputat un total de 180 minuts sobre el terreny de joc en la gira nord-americana d'aquesta pretemporada

  18. En aquest nou curs, Gavi es va estrenar com a golejador en el primer partit que va disputar. Va ser contra l'Inter de Miami en la golejada dels de Xavi Hernández per 0-6 a Florida.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut