Principi d'acord per al traspàs de Lewandowski

Principi d'acord per al traspàs de Lewandowski

L'acord entre el Barça i el Bayern de Munich està pendent que el jugador passi la revisió mèdica i a la signatura dels contractes

El FC Barcelona i el Bayern de Munich han arribat a un principi d'acord per al traspàs de Robert Lewandowski, pendent que el jugador passi la revisió mèdica i a la signatura dels contractes.

Lewandowski: un golejador incansable  

Robert Lewandowski va néixer el 21 d’agost de 1988 a Varsòvia, la capital de Polònia. Format al planter del Legia Varsovia, la seva carrera professional va començar l’any 2006 a les files del Znicz Pruszków, on va ser el màxim golejador de l’equip en dues ocasions. Aquestes dues grans temporades a l’equip de Pruszków van cridar l’atenció del Lech Poznan de la Primera Divisió de Polònia.  

Un cop instal·lat en l’elit del futbol polonès, l’ascens futbolístic de Lewandowski va ser meteòric. Consolidat com el davanter referència dels de Poznan, va guanyar l’Ekstraklasa de la temporada 2009/10, sent, a més, el màxim golejador d’aquella Lliga. A l’estiu del 2010 va ser traslladat al Borussia Dortmund a canvi de 4,5 milions d’euros. A Alemanya es va trobar amb un dels seus pares futbolístics: Jürgen Klopp.  
 
Sota les ordres del tècnic de Stuttgart va donar un pas endavant en la seva carrera convertint-se en un dels millors davanters centres del món. Els gols del polonès a Dortmund  van permetre l’equip guanyar dues Bundeslligues consecutives i arribar a una final de Champions League que va acabar perdent contra el Bayern Munic.  

Un ‘The Best’ campió de tot

L’etern rival del Dortmund va ser, precisament, el següent destí de Lewandowski. A Baviera es va convertir en el principal referent d’un equip ple d’estrelles que va sumar una infinitat de títols. Una etapa triomfal que va tenir el punt més àlgid l’any 2020 quan va guanyar tots els títols possibles: Lliga, DFB Pokal, Supercopa alemanya i Champions League; sent el màxim golejador a la Bundesliga, a la Copa i a la Lliga de Campions. En aquella edició de la Champions va marcar un total de 15 gols en nou partits consecutius.  

Aquests impressionants números van dur a Lewandowski a ser el màxim golejador del calendari natural als anys 2019, 2020 i 2021 i a guanyar el premi The Best com a millor jugador del món tant l’any 2020 com al 2021. Per tant, es tracta d’un dels millors jugadors del món que ostenta unes estadístiques golejadores de vertigen.  

Pur talent i eficàcia golejadora per a l’atac blaugrana  

El davanter polonès destaca, principalment, pel seu olfacte golejador. Dins de l’àrea té una infinitat de recursos que el converteixen en un jugador imprevisible, capaç de trobar vies per al gol de manera molt fàcil. Per tant, es tracta d’un jugador que fa de la rematada la seva principal virtut a l’hora d’aportar xifres golejadores al seu equip.  

Però Lewandowski no és només útil dintre de l’àrea, sinó que gràcies a la seva gran qualitat tècnica pot aportar solucions lluny de l’àrea a l’hora de construir jugades i d’assistir als seus companys. En definitiva, gols i qualitat contrastada als darrers metres de l’àtac blaugrana és el que aportarà un Robert Lewandowski que arriba al conjunt barceloní després de signar una nova gran temporada amb els bavaresos.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut