Olot - Barça: Empat en l'estrena de la pretemporada (1-1)

Els gols d’Aubameyang i d’Eloi Amagat, de penal, tots dos en el primer temps, protagonitzen el marcador a l’Estadi Municipal d’Olot

42 anys després, el primer equip del FC Barcelona ha tornat a jugar a Olot. Ho ha fet en el primer amistós de la temporada 22/23, en un enfrontament que s’ha disputat en un Estadi Municipal d’Olot ple fins a la bandera i que ha servit com a homenatge per als 100 anys de l’entitat olotina. Celebració que el Barça ha volgut contribuir amb aquest enfrontament, que ha acabat amb empat (1-1) amb gols d’Aubameyang i Eloi Amagat, de penal, el dia que s’ha estrenat l’equipació daurada.

I destacar que, abans del partit, Barça i Olot han sortit al terreny de joc amb ‘Les ulleres de realitat millorada’ contra el càncer infantil, obra del projecte social de la Fundació Albert Bosch.

photo_5942712833638774635_y

Primer temps amb quatre debutants i empat en el marcador

D’aquesta manera, l’equip ha començat a agafar minuts, abans de viatjar cap als Estats Units aquest cap de setmana i iniciar la gira americana. També ha servit per veure en acció, per primer cop, jugadors com Pablo Torre o Kessie, titulars juntament amb els juvenils debutants Àlex Valle i Arnau Casas –el primer onze de la pretemporada ha estat Ter Stegen, Dest, Arnau Casas, Mika Mármol, Álex Valle, Kessie, Nico, Pablo Torre, Ilias, Aubameyang i Abde.

De fet, Pablo Torre ha estat un dels protagonistes del primer temps i ha deixat detalls de qualitat. Com el que ha fet en la primera ocasió clara del Barça, amb una jugada personal que ha acabat amb una assistència per a Aubameyang. El xut del gabonès, però, l’ha salvat Albert Batalla.

Minuts més tard, Auba ha estat a punt de tornar a marcar, però la rematada de cap del ‘17’ del Barça, després d’una bona centrada per la banda dreta de Kessie, s’ha estavellat contra el travesser (min 20). No ha fallat, però, en la tercera que ha tingut, després de rebre una passada llarga de Ter Stegen i batre Batalla amb una gran definició (0-1, min 29).

Amb el 0-1, l’Olot ha passat per uns minuts de poc protagonisme, però just abans del descans ha estirat les línies i s’ha acostat a la porteria de Ter Stegen. Primer amb una falta picada per Eloi Amagat que ha pentinat Carles Mas i s’ha estavellat contra el pal (min 42). Després, amb una acció penalitzada dins l’àrea visitant que Eloi Amagat s’ha encarregat de transformar des dels onze metres (1-1, min 45).

No es mou el marcador

A la represa, Xavi ha optat per donar minuts a la resta de jugadors i, en l’inici, només han continuat els juvenils Àlex Valle i Arnau Casas. Així doncs, i amb els debuts dels jugadors del filial Casadó i Chadi, l’equip l’ha format Iñaki Peña, Casadó, Arnau Casas, Chadi, Balde, Pjanic, Pedri, Aranda, Collado, Ansu Fati i Àlex Valle.

Aquest darrer ha tingut l’1-2, però la seva rematada s’ha topat contra el travesser (min 62). Pedri, en el tram final, també ha estat a punt de fer el gol que hauria posat per davant el Barça (min 80), però Batalla, en les dues ocasions, ha aguantat bé l’1 contra 1 amb el canari.

També l’ha tingut l’Olot, amb una rematada potent d’Eric Vilanova que ha refusat com ha pogut Iñaki Peña (min 88).

D'aquesta manera, el marcador no s'ha mogut i l'1-1 ha resultat definitu. Tot plegat, per tancar aquest primer amistós del nou Barça de la temporada 22/23. Ara, toca la gira americana, abans del Gamper del proper 7 d'agost a l'Spotify Camp Nou que serà la prèvia de l'inici de la competició oficial.