Christensen, segon fitxatge del FC Barcelona

Christensen, segon fitxatge del FC Barcelona

El jugador signarà contracte fins al 30 de juny del 2026 i tindrà una clàusula de rescissió de 500 milions d'euros

El FC Barcelona i Andreas Bødtker Christensen han arribat a un acord per a la incorporació del jugador, després que el futbolista hagi acabat el seu contracte amb el Chelsea FC. 

El jugador signarà contracte fins al 30 de juny del 2026 i tindrà una clàusula de rescissió de 500 milions d'euros.

mini_GENERIC Chris-3200x2000

Aquest dijous 7 de juliol tindrà lloc la presentació oficial de Christensen com a nou jugador blaugrana, amb aquesta agenda prevista:

  • 12:00 hores: Signatura privada del contracte a les oficines de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.
  • 12:30 hores: Signatura pública al terreny de joc del camp Tito Vilanova. A continuació, sessió fotogràfica del jugador vestit amb la primera equipació de la temporada 22-23.
  • 13:15 hores: Roda de premsa a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

L'acte es podrà seguir en directe a Barça TV a través de la TDT, a Barça TV+ arreu del món i també als canals digitals oficials del FC Barcelona.

Christensen: un campió sobrat d’experiència

Nascut el 10 d’abril del 1996 a Allerod (Dinamarca), Christensen va donar els seus primers passos futbolístics al planter del Brondby danès, equip on es va formar com a futbolista durant vuit anys. A la temporada 2012/13, quan diversos equips de renom europeus estaven interessats en els seus serveis, el central danès es va incorporar a les files del juvenil del Chelsea.

A les categories inferiors del conjunt ‘blue’ va destacar des del primer moment i, ràpidament, es va fer un lloc a l’equip Sub 21. Les bones actuacions del jove central tampoc van passar desapercebudes per a José Mourinho, que el va convocar per a la gira de pretemporada del primer equip d’aquell mateix any. Després de realitzar la pretemporada amb el primer equip, el tècnic portuguès va fer una clara aposta per Christensen. Així, el jove jugador d’Allerod, amb només 19 anys, va començar a alternar presències amb el primer equip, sobretot en eliminatòries coperes, amb la participació en la UEFA Youth League, que va acabar guanyant precisament el Chelsea.

Ara bé, a la cerca de més minuts i guanyar experiència i rodatge, a la temporada 2015/16 va marxar cedit al Borussia Mönchengladbach. Amb l’equip de Mönchengladbach es va consolidar com a una de les peces clau de l’equip. Sent titular durant gairebé tots els partits, i adquirint una experiència fonamental per al seu desenvolupament com a futbolista, Christensen va jugar dues temporades amb l’equip alemany fins que el Chelsea, veient el gran nivell que estava exhibint a Alemanya, va finalitzar la seva cessió.

Així doncs, la tornada al Chelsea va ser immillorable per al central danès. I és que Christensen, tot i tenir quatre entrenadors diferents durant les cinc temporades que ha estat en la seva segona etapa al conjunt ‘blue’, sempre ha gaudit de la confiança de tots ells. El seu alt rendiment i professionalitat sobre el terreny de joc l’han dut a disputar partits de gran pes, com ara les finals de Champions League, d’Europa League o del Mundial de Clubs; partits que tots ells van acabar amb victòria ‘blue’. Per tant, es tracta d’un jugador amb una contrastada trajectòria.

En l’àmbit internacional, Christiensen també ha deixat la seva empremta amb Dinamarca. Sent un dels líders de la seva selecció, el jove central ha estat present en la rereguarda del combinat danès en els darrers anys. Especialment rellevant va ser la seva participació a l’Eurocopa 2020, quan el conjunt dirigit per Kasper Hjulmand va poder arribar a les semifinals de la competició, estant a punt d’eliminar Anglaterra.

Un central contundent i amb bona visió de joc

Gràcies al seu 1,88m d’altura i la seva bona complexitat física, Andreas Christensen és un jugador capaç de dominar situacions defensives de qualsevol estil. Molt poderós dins l’àrea en el joc aeri, també està còmode en contextos amb la defensa més avançada. A més, amb la pilota als peus és un jugador molt tècnic que aporta moltes solucions a la fase de construcció dels seus equips. En definitiva, es tracta d’un jugador que, per les seves característiques, és ideal per a l’estil de joc del Barça.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut