Les dades de Guardiola al Camp Nou

Les dades de Guardiola al Camp Nou

L’entrenador català dirigirà sis anys després un partit al Camp Nou, en la que serà la seva tercera visita a la banqueta blaugrana com a visitant

Pep Guardiola visitarà per tercera ocasió la banqueta del Camp Nou com a visitant. L’entrenador català ho ha fet en dues ocasions més i amb dos clubs diferents: Bayern de Munich i Manchester City.  Amb els dos equips els resultats han estat contundents a favor del Barça, amb dues victòries a la Champions League. Sis anys després el català tornarà a seure a la banqueta del Camp Nou en motiu del partit benèfic per l’ELA el pròxim 24 d’agost.

Resultats com entrenador visitant

La primera visita de Guardiola va ser la temporada 2014/15 quan el Bayern de Munic va acudir al Camp Nou per enfrontar-se a l’anada de les semifinals de la Champions League al Barça de Luis Enrique. El resultat va ser de 3-0 a favor dels blaugranes amb el record de l’icònic gol de Leo Messi deixant assegut a Jérome Boateng.

La segona visita de l’entrenador català es va produir la temporada següent, a la 2015/16. El primer any de Pep Guardiola a la banqueta del Manchester City va quedar emparellat amb el Barça a la fase de grups de la Champions. El resultat al Camp Nou va ser de 4-0 amb un hat-trick de Leo Messi.

Números al Camp Nou dirigint el Barça

Les xifres de Pep Guardiola com a tècnic del Barça al Camp Nou són força millors que les de visitant. L’entrenador català va dirigir 118 partits defensant els colors blaugrana, amb un total de 97 victòries, 14 empats i només set derrotes. Per tant, durant les quatre temporades que el de Santpedor va seure a la banqueta blaugrana com a local el Barça va aconseguir un 82% de victòries jugant al Camp Nou.

guardiola2012

Durant aquestes quatre temporades destaquen els 14 títols que com a tècnic va aconseguir i, sobretot, el fet de fer-se amb el sextet durant l’any 2009.

L’últim partit de Guardiola com entrenador del Barça al Camp Nou va ser el 5 de maig de 2012 amb una victòria 4-0 en el derbi contra l’Espanyol. D’aquest partit es recorda l’escena de tota la plantilla mantejant l’entrenador català, amb passadís inclòs, en senyal d’acomiadament i agraïment.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut