Barça-City, un Clàssic de l’última dècada

Barça-City, un Clàssic de l’última dècada

Barça i Manchester City s’han vist les cares en diverses ocasions amb un balanç favorable per als blaugranes

Barça i Manchester City disputaran un partit benèfic al Camp Nou el pròxim 24 d’agost. L’objectiu és visibilitzar la malaltia de l’ELA (esclerosi lateral amiotròfica) i recaptar fons per potenciar la investigació mèdica. Juan Carlos Unzué, que pateix la malaltia, ha estat un dels promotors de la celebració d’aquest partit benèfic entre el Barça i el City, que ja han disputat un total de 12 partits amb un balanç positiu per als blaugranes: vuit victòries, un empat i tres derrotes. 

Temporada 2013/14

El primer dels duels oficials es va produir fa menys d’una dècada. El Barça i el City van quedar emparellats als vuitens de final de la Champions League. El partit d’anada es va disputar al camp dels anglesos amb un resultat de 0-2 a favor. Els gols els van fer Leo Messi de penal i Dani Alves als últims minuts de partit. Pel que fa al partit de tornada al Camp Nou el marcador va ser de 2-1. Els golejadors van ser el mateixos. Messi i Alves. L’eliminatòria, per tant, va acabar amb un global de 4-1 amb dues victòries blaugranes.

Reportatge_City-Barça_20140219095156_pic_2014-02-18 manchester city-barcelona 26

Temporada 2014/15

La temporada següent Barça i City es van tornar a veure les cares als vuitens de final de la Champions. El primer partit es va celebrar a Manchester i el resultat va ser de 1-2 a favor dels catalans amb un doblet de Luis Suárez. El Kun Agüero va ser l’encarregat d’ajustar l’eliminatòria per als locals. Pel que fa al partit de tornada al Camp Nou el marcador va ser un 1-0 favorable als culers. Rakitic va fer l’únic gol del partit. El total de l’eliminatòria va ser de 3-1 amb, novament, dues victòries. Aquest any, precisament, va ser l’any en què l’equip va acabar guanyant la competició i fent-se amb el segon triplet de la seva història.

ManchesterCity1-FCBarcelona2_pic_2015-02-24city-barcelona14

Temporada 2016/17

La temporada 16/17 els dos equips van quedar emparellats al grup C de la Champions. El primer partit que es va disputar entre els dos clubs va ser al Camp Nou amb una golejada culer. 4-0 a favor amb un hat-trick de Messi i un gol de Neymar. El partit que es va disputar a Manchester va ser diferent. Els anglesos van aconseguir una victòria per 3-1 davant un Barça que es va acabar classificant com a primer de grup amb sis punts d’avantatge. 

FCB-MACVictor_pic_2016-10-19_fcbvsmanchestercity_12

Partits amistosos 

Abans de trobar-se les cares a la màxima competició europea, Barça i Manchester City van disputar fins a sis partits amistosos. El primer d’aquests va ser l’any 1952 a Les Corts, on els blaugranes van guanyar per 5-1 amb un hat-trick de Kubala. Cinc anys més tard el Manchester tornaria a visitar l’estadi de Les Corts, però sense èxit de nou. El marcador va ser de 3-2 a favor dels catalans amb gols de Villaverde, Tejada i Sampedro. 

L’any 1974 el Barça va rebre, de nou al City, però en aquest cas al Camp Nou per celebrar el 75è aniversari del club català. El partit va acabar amb 3-2 a favor amb Cruyff fent un dels gols. Si avancem 12 anys, l’any 1986, els dos equips es van trobar a les semifinals d’un torneig d’estiu a Huelva. El partit va quedar empatat 1-1, tot i que el City va accedir a la final a través de la tanda de penals.

Pel que fa recentment Barça i City han disputat dos amistosos més. L’any 2003 els blaugranes van assistir a la inaguració de l’estadi del Manchester City en un partit que va acabar 2-1 a favor dels locals. I l’any 2009 l’equip anglès va ser el convidat per celebrar el Trofeu Joan Gamper. El City va fer-se amb la victòria per 0-1 amb un gol de Petrov. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut