El quart Clàssic a l’estranger

El quart Clàssic a l’estranger

El duel entre blancs i blaugranes a Las Vegas serà el quart a la història fora de l’Estat espanyol

Sempre és bon moment per a un Clàssic. El Reial Madrid i el FC Barcelona tornaran a veure’s les cares aquest estiu, en un duel que tindrà lloc el 23 de juliol a la ciutat de Las Vegas, un partit que s’emmarca dins la gira nord-americana del FC Barcelona, que inclourà un total de quatre enfrontaments. 
 
El de Las Vegas serà el quart Clàssic que tingui lloc fora de l’Estat Espanyol i el segon a terres nord-americanes. L’any 2017 ja va haver-n’hi un a Miami al Hard Rock Stadium, amb resultat favorable al Barça (3-2).  

El Clàssic més recent a l’estranger va ser aquest mateix 2022, el 12 de gener, quan el Madrid va superar el Barça per 2-3 a la semifinal de la Supercopa d’Espanya. De tots, és l’únic que ha estat de competició oficial. 

El primer Clàssic a l’estranger, a Veneçuela 

Cal remuntar-se fins al 1982, però, per trobar el primer Clàssic disputat fora de l’Estat espanyol. El duel va tenir lloc a Barquisimeto (Veneçuela) i s’emmarcava dins la Copa President de la República.  
 
El torneig, un quadrangular, es va muntar perquè el Clàssic fos la final del mateix, però Barça i Madrid van perdre els seus respectius partits de semifinals... i Madrid i Barça van acabar veient-se les cares en el partit pel tercer i quart lloc. El Reial Madrid es va imposar per 1-0 gràcies a un gol de Vicente del Bosque. 
 
A la primera semifinal el FC Barcelona es va enfrontar al Porto (2-2), amb gols de Carrasco i Esteban. El partit es va resoldre a la tanda de penals, guanyada pels portuguesos (3-4). A l'altra semifinal el Reial Madrid va perdre davant l'Inter (1-0). Al principi no es contemplava la possibilitat de disputar el partit de consolació, però com que hi van arribar Barça i Madrid, a última hora es va decidir que es jugaria. 

249 Clàssics oficials 

Madrid i Barça s’han vist les cares un total de 249 vegades en competició oficial. La darrera vegada va ser al Santiago Bernabéu, quan els de Xavi Hernández es van imposar per 0-4, amb gols d’Aubameyang (2), Araujo i Ferran Torres. El balanç total és lleugerament favorable als blancs, que han sumat 100 victòries, per les 97 dels culers. Fins a 52 Clàssics oficials van acabar en empat.   

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut