Gavi: de rècord en rècord

Gavi: de rècord en rècord

El migcampista blaugrana s’ha convertit aquest diumenge en el futbolista més jove en marcar amb la selecció espanyola i assoleix així un nou rècord

Gavi compleix els 18 anys el 5 d’agost, però ja ha fet història. L’andalús s’ha convertit aquest diumenge en el jugador més jove en veure porteria amb la selecció espanyola. Amb una progressió espectacular Gavi ja ha batut diversos rècords que repassem a continuació. 

Golejador més jove amb la selecció espanyola

El jove blaugrana ha marcat en el partit entre la selecció espanyola i la República Txeca. Amb 17 anys i 304 dies Gavi ha superat un rècord que es trobava en possessió d’Ansu Fati des del 2020. En aquella ocasió el 10 blaugrana va marcar amb 17 anys i 311 dies. Així doncs, Gavi l’ha superat per tan sols set dies.

Com a blaugrana, Gavi va marcar el seu primer gol amb el primer equip davant l'Elx i va convertir-se en el tercer golejador més jove, amb 17 anys i 135 dies. Només el superen Ansu Fati (16 anys i 304) i Bojan Krkic (17 anys i 53 dies) com a golejadors més joves amb el primer equip.

FUg2oQgX0AEkBT9

Debutant més jove

Amb la selecció espanyola Gavi ja va assolir un altre rècord el més d’octubre passat. I és que el blaugrana es va convertir en el debutant més jove de la història de la selecció espanyola, amb 17 anys i 62 dies. D’aquesta manera, Gavi superava el rècord d’Ángel Zubieta, vigent des del 1936, i al qual el seguia també Ansu Fati. 

En el Barça Gavi va debutar en un partit de Lliga davant el Getafe i en el qual el blaugrana va convertir-se en el quart futbolista culer més jove en debutar amb el primer equip. 

mini_2021-08-29_FCBvsGETAFE_58

Un Clàssic de rècord

Amb el Barça Gavi ha batut diversos registres. En el Clàssic del mes d’octubre el jove futbolista va convertir-se en el jugador més jove en ser titular en un Clàssic (17 anys i 80 dies) i el segon més jove en disputar un Clàssic el segle XXI, per darrere d’Ansu Fati. 

Cal recordar també que Gavi va estar nominat entre els 20 finalistes del Golden Boy, que acredita al millor jugador jove de l’any. La seva gran progressió li han valgut premis com el 'Next Generation', on goal.com elabora una llista amb els 50 millors jugadors nascuts a partir del 2003, i en què Gavi va quedar tercer.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut