Ansu Fati, revulsiu de luxe

Aquesta temporada 2021/22, el '10' del FC Barcelona s'ha apuntat quatre gols sortint des de la banqueta

Ansu Fati està tocat per una vareta màgica. Les seves botes respiren gols només entrar al terreny de joc. Davant l'A-League All Stars, el 10 del FC Barcelona va necessitar quatre minuts per anotar una nova diana sortint des de la banqueta. Aquest curs 2021/22, el culer s'ha convertit en un revulsiu de luxe. Comptant el partit a Austràlia, ha anotat quatre gols sense format part de l'onze titular.

Del Camp Nou a Austràlia

Una campanya de llums i ombres per Ansu Fati. Les lesions han llastrat el repertori del futbolista de la Masia. Però reaparició rere reaparició, el culer ha deixat enrere l'ostracisme amb gols. Des del primer dia del seu retorn al començament de la Lliga, el talentós davanter va marcar sortint des de la banqueta. 323 dies després d'absència, Fati estrenava el dorsal 10 dibuixant el 3-0 davant el Llevant. Una diana que, després de sortir al minut 79, va celebrar al temps afegit gràcies a una jugada personal que va culminar amb un xut sec des de fora de l'àrea.

Passant per Riad i Sevilla

Tres mesos i mig després, i retornant d'una nova lesió, la història d'amor entre Ansu i els gols va escriure un altre capítol. Aquesta vegada va ser a la semifinal de la Supercopa davant el Reial Madrid. En aquell Clàssic va sortir des de la banqueta al minut 63 i al 83 ja celebrava una nova festivitat.

Ansu Fati vs Madrid (1) - miguel

L'idil·li amb el gol i l'efecte sobrenatural de cara a porteria de la jove estrella culer es van tornar a apagar. Però, 115 dies després de la seva última celebració, aquella vegada formant part de l'onze titular contra el València, es van encendre. Ansu va demostrar, de nou, el seu olfacte i va obrir la llauna quan només feia 75 segons que estava sobre la gespa del Benito Villamarín. El seu sisè gol de la campanya, que va aturar el ràtio de gols per minut en 95,67, també sorgia des de la banqueta; era la tercera diana que s'apuntava com a revulsiu. Encara no havia dit l'última paraula.

La primera vegada que el FC Barcelona visitava Austràlia, Ansu Fati va concloure la visita culer amb un nou gol fora de l'onze titular. Li van bastar quatre minuts a l’Accor Stadium de Sydney per avançar i certificar la victòria de l'elenc de Xavi. En el sisè país més gran del món, la màgia revulsiva del 10 blaugrana tornava a brillar.