A-League All Stars – Barça: Estrena victoriosa a Austràlia (2-3)

Els gols d’Ousmane Démbéle, Adama Traoré i Ansu Fati regalen als blaugranes un triomf en el darrer partit de la temporada

El Barça ha donat per finalitzada la temporada 2021/22 amb un triomf contra un combinat de jugadors de l’A-League en un partit amistós que ha estat emocionant fins als darrers instants (2-3). Malgrat el gol d’Ousmane Démbéle que ha avançat als blaugranes en el marcador, dos gols en l’alba de la segona meitat dels australians han donat la volta al partit. Tot i això, la resposta culer ha estat a l’altura i, gràcies als gols d’Adama Traoré i Ansu Fati, els de Xavi s’han acabat enduent el triomf.

Arnau Tenas i Aranda han protagonitzat l’altra bona notícia per als blaugranes. Ambdós jugadors del planter han jugat els seus primers minuts amb el primer equip del FC Barcelona.

Dembélé, autor del primer gol a Austràlia

Sota l’atenta mirada de les 70.174 persones que s’han apropat a l’Accor Stadium de Sydney per presenciar el duel, el partit ha començat amb clar domini blaugrana. Imposant la seva llei a través de llargues possessions i una pressió molt intensa que ha permès als homes de Xavi Hernández instal·lar-se amb assiduïtat en camp contrari, les ocasions no han tardat en caure en favor dels culers. Alejandro Balde, amb una potent rematada des del sector esquerre, i Ronald Araujo, rematant un córner, han protagonitzat els primers avisos del partit.

Ara bé, l’autor de la primera aturada de pes del partit ha dut la firma de Ter Stegen. El porter alemany ha estat capaç de frenar la primera i única arribada amb perill del conjunt australià durant la primera meitat gràcies a una gran aturada a una mà. Un cop superat aquest tímid esglai local, qui ha recollit l’atenció de les càmeres ha estat Ousmane Dembélé. Molt actiu des del sector esquerre, el jugador francès ha estat a punt de deixar la seva empremta en el partit amb dues ocasions quasi consecutives.

No obstant això, el ‘7’ blaugrana no s’ha donat per derrotat i a la tercera ha arribat la vençuda. En una jugada amb més espai que les anteriors, recollint una ràpida jugada trenada per Busquets i Gavi, Dembélé s’ha apuntat el primer gol blaugrana de la història en terres australianes amb un precís xut creuat (0-1, min. 34). Amb la celebració barcelonina originada per la diana visitant i uns darrers minuts emmarcats en la tranquil·litat, ha finalitzat un primer acte de color blaugrana.

Doble diana local

A la represa, el partit ha viscut uns primers minuts de segona meitat molt animats. I és que els locals han saltat al terreny de joc decidits a mostrar la seva cara més ofensiva per capgirar el marcador. Aprofitant dos ràpids contraatacs, el combinat australià ha aconseguit sumar dues dianes quasi consecutives de la mà de Piscopo (1-1, min. 47) i Traoré (1-2, min. 53).

Adama i Ansu Fati lideren la reacció culer

Després de la doble diana de l’equip dirigit per Dwight Yorke, ha arribat el torn per a la reacció dels homes de Xavi Hernández. Aprofitant l’embranzida generada per als canvis, un primer cop en forma de rematada potent creuada d’Adama Traoré ha tornat a empatar el matx (2-2, min. 72). La igualada culer ha cedit el protagonisme a Ansu Fati. El jugador de La Masia ha donat continuïtat al seu idil·li amb el gol, trobant porteria quatre minuts més tard de la seva entrada al terreny de joc en culminar una gran jugada del debutant Aranda (2-3, min.77).

La darrera ocasió del partit l’ha protagonitzat el conjunt australià. Quan faltaven pocs minuts per al final del partit, els locals no han pogut materialitzar una bona jugada. Primer la fusta de la porteria blaugrana i després el peu dret d’Arnau Tenas han evitat l’empat i han regalat el primer triomf blaugrana a Austràlia.