Barça – Vila-real: Derrota per tancar la temporada (0-2)

Barça – Vila-real: Derrota per tancar la temporada (0-2)

Els blaugranes, malgrat haver dominat gran part de l’enfrontament, no aconsegueixen sumar cap punt en el darrer partit oficial del curs

Comiat amarg (0-2): Tot i haver tingut un volum major de possessió i arribades a l’àrea contraria, el Barça ha caigut derrotat al Camp Nou en el partit que ha posat punt final a la temporada oficial 2021/22. El gol d’Ángel Pedraza, anotat a les acaballes del primer temps i el de Moi Gómez, firmat just en l’inici de la represa, juntament amb la falta d’encert en els metres finals dels blaugranes, han frenat les aspiracions d’un conjunt culer que, malgrat tot, ho ha intentat fins al final.

Un cop acabat aquest últim compromís lliguer, els homes de Xavi Hernández viatjaran a Austràlia per disputar un partit amistós contra un combinat de jugadors de l’A-League en el que serà el primer partit del FC Barcelona a terres australianes.

Domini blaugrana, gol groguet

Amb ganes d’imposar la seva llei. Així s’ha presentat el Barça al Camp Nou en un partit que ha tingut un inici comandat per als blaugranes. Fent de la pressió post pèrdua el pal de paller del joc col·lectiu culer, els homes de Xavi Hernández han aconseguit encadenar diverses recuperacions en camp contrari que ha permès als barcelonins instal·lar-se a les proximitats de l’àrea gorgueta i relegar al Vila-real a un paper de resistent.

En aquest escenari marcat per la sacrificada defensa visitant, els de Xavi han trobat en els xuts llunys la manera per començar a inquietar l’hermetisme defensiu proposat per la rereguarda d’Unai Emery. Així, Adama Traoré, Ferran Torres i Sergio Busquets han estat a prop de deixar la seva empremta en el partit amb tres potents rematades que han marxat fregant el pal de la porteria defensada per Gerónimo Rulli.

Ara bé, mentre els blaugranes no eren capaços de transformar la seva superioritat col·lectiva en avantatge tangible en el marcador, els groguets han anat aprofitant aquesta circumstància per agafar confiança de manera progressiva i intentar eixugar el domini culer amb algunes tímides sortides al contraatac controlades en tot moment per un omnipresent Ronald Araújo. No obstant això, en la primera jugada d’aquestes que ha agafat quotes majors, els visitants han tingut tot l’encert que li ha faltat als barcelonins per tirar el teló del primer acte amb un gol d’Ángel Pedraza finalitzant una bona jugada coral (0-1, min, 41).

No arriba la reacció culer

Amb l’objectiu d’intentar donar la volta al marcador, els jugadors culers han tornat al terreny de joc mostrant el caràcter necessari per inclinar el joc cap a la porteria rival. La insistència culer ha estat a punt de transformar-se en un penal provocat per un bon regat de Ferran Torres, però el VAR ha acabat assenyalant la infracció fora de l’àrea.

D’aquesta manera, la sort ha tornat a estar de part d’un conjunt groguet que ha duplicat distàncies en l’electrònic aprofitant, amb un solvent xut de Moi Gómez, una desafortunada passada enrere d’Adama quan intentava rebutjar la pilota lluny de la porteria blaugrana en una jugada que no semblava gaire perillosa (2-0, min. 55).

Tot i aquest advers context, els homes de Xavi Hernández han continuat lluitant contra vent i marea per intentar reduir diferències. Frenkie de Jong ha estat a les portes de reenganxar a l’equip al partit amb un gol que ha celebrat momentàniament, però un fora de joc mil·limètric d’Ansu Fati ho ha impedit.  Els blaugranes ho han intentat fins al final amb repetides aproximacions, així i tot, res ha pogut superar a un solvent Gernónimo Rulli.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut