Barça - Celta: Victòria plàcida al Camp Nou (3-1)

Barça - Celta: Victòria plàcida al Camp Nou (3-1)

El Barça ha pogut superar al Celta i s'apropa a la segona posició el dia en el que Ronald Araujo s'ha vist obligat a abandonar el camp en ambulància per una commoció

Victòria incontestable d'un efectiu Barça que ha superat amb contundència al Celta i que segueix ferm a la cursa per aconseguir mantenir la segona posició de la Lliga. Els blaugranes han encarat el partit al primer temps amb els gols de Memphis i Aubameyang, i a la represa el gabonès ha pogut posar un 3-0 que gairebé sentenciava el matx. Iago Aspas ha retallat el marcador en un partit que Araujo ha hagut d'abandonar després de patir una commoció en un duel aeri.

 

Dembélé encén el partit

Ha començat el partit sense que el Barça mostrés la claredat que va exhibir l'equip per escalar a la taula classificatòria fins a la segona posició. A punt ha estat Iago Aspas d'obrir la llauna en una acció en la que Araujo ha pres foc i s'ha vestit de bomber a la vegada, cometent una pèrdua i apagant les flames amb una intervenció providencial.

Estava el partit en una fase de desencert, amb un Barça que no trobava les eines per carburar i que encara no havia generat perill a la porteria rival. El plantejament de Xavi, amb quatre davanters i amb Memphis situat com a fals nou darrere d'Aubameyang, no aconseguia incomodar a un sòlid Celta. En aquest context desencantat, de sobte una flamarada ha fet embogir al Camp Nou. Dembélé, amb una sotana i un toc de geni, ha deixat enrere a dos rivals per galopar fins l'interior de l'àrea gallega. Allà el francès ha firmat la seva dotzena assistència de la temporada, sent Memphis l'autor del gol blaugrana i de la seva dotzena diana a la competició (1-0, min 30).

Auba aplana el camí

Ha crescut el Barça a partir del gol i, després que Ter Stegen aturés de manera prodigiosa un xut de Thiago Galhardo, els de Xavi han pogut doblar la seva avantatge abans que s'arribés al descans. Aquesta vegada des del costat esquerra, un rebot provocat per una centrada de Memphis ha acabat als peus d'Aubameyang, sempre amb la canya preparada. El gabonès, depredador nat, ha pogut convertir el segon de la nit amb una rematada poc convencional que ha fet esclatar de joia el públic del Camp Nou (2-0, min 40).

Ha saltat Riqui Puig en el lloc de Ferran Torres a l'inici d'una segona meitat que no ha pogut començar millor. Mateixos protagonistes que en el primer temps, Dembélé ha vist sol a Aubameyang i el 'killer' no ha perdonat amb un xut creuat que no ha pogut aturar Dituro (3-0, min 47). Amb el partit ben encarat, gairebé a la jugada següent Iago Aspas ha pogut aprofitar un malentès entre Ter Stegen i la defensa blaugrana per retallar distàncies (3-1, min 49).

Araujo dóna l'ensurt

La nota negativa del partit ha estat l'acció que han protagonitzat Gavi i Araujo i en la que l'uruguaià ha patit la pitjor part. En un duel aeri, els dos joves blaugranes han impactat amb els seus caps quedant conmocionats sobre la gespa. Els crits de suport dirigits a l'uruguaià s'han multiplicat i han despedit a Araujo, que ha marxat en ambulància de l'estadi. Lenglet ha entrat en el seu lloc juntament amb Ansu Fati, que ha subtituit a Memphis per seguir sumant minuts de qualitat un cop superada la seva lesió.

Amb un home més després que l'exblaugrana Murillo veiés la tarjeta vermella per fer caure a Memphis en una clara acció de perill, ha buscat el Barça un quart gol que ha celebrat Riqui Puig abans que l'assistent anul·lés la diana per posició antireglamentària. Ja als intants finals, Luuk de Jong ha saltat a la gespa davant l'entusiasme del públic i a punt ha estat d'anotar amb un cop de cap que no ha trobat la xarxa per ben poc.

Finalment, còmode victòria d'un Barça seriós i sòlid, concentrat en acabar la temporada de la millor manera i conscient de la importància de quedar en segon lloc i treure el bitllet per a la Supercopa espanyola del proper curs. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut