PRÈVIA | Barça - Celta: A per la tercera victòria seguida

PRÈVIA | Barça - Celta: A per la tercera victòria seguida

Després de vèncer al Mallorca i al Betis, el conjunt blaugrana rep al Celta al Camp Nou per buscar la que seria la tercera victòria consecutiva en Lliga

No hi ha treva i, sense temps per digerir la victòria agònica aconseguida al Benito Villamarín gràcies als gols d'Ansu Fati i Jordi Alba, la Lliga torna i el Barça s'enfrontarà al Celta al Camp Nou en motiu de la 36ª jornada del campionat nacional (21.30 hores). No hi ha temps per perdre i l'objectiu dels blaugranes és clar: la segona posició.

Després d'un final d'abril en que el Barça va patir un sotrac de resultats i sensacions, el mes de maig ha començat de cara i els blaugranes han pogut saldar els seus dos partits amb un parell de victòries: a casa davant el Mallorca i a domicili contra el Betis. Avui, els de Xavi Hernández buscaran encadenar un tercer triomf consecutiu que els permeti agafar encara més embranzida cap a la segona posició, objectiu que s'han marcat els blaugranes de cara a aquesta recta final de curs.

Per seguir remant cap a la segona posició de la Lliga, que també donaria accés a la Supercopa d'Espanya de l'any vinent, el Barça sap que el del Celta és un partit clau per a les seves aspiracions. Actualment, els blaugrana són segons amb 69 punts, quatre més que el Sevilla (65) i cinc més que l'Atlètic de Madrid (64), els seus principals competidors per a la segona plaça. 

Precedents favorables

El Barça està avisat: el Celta mai és un rival senzill. De fet, l'última victòria dels braugranes data de l'1 d'octubre de 2020, quan el Barça es va imposar per un contundent 0-3 a Balaídos amb Ansu Fati sent protagonista. Sí que és molt favorable el balanç històric entre ambdós equips quan s'han vist les cares amb el Barça de local: de 55 enfrontaments, els blaugranes s'han quedat amb la victòria en 41 ocasions, firmant 11 empats i encaixant només tres derrotes, l'última l'any passat.

2022-05-07 BETIS-BARCELONA 40

El rival

Entrenador: Eduardo Coudet. Nascut a Buenos Aires i exjugador del Celta, entre altres clubs, després de començar la seva carrera com a entrenador a Argentina, Mèxic i Brasil, el 'Chacho' Coudet va arribar a Balaídos a finals de 2020. Ja la temporada passada va firmar uns resultats extraordinaris, deixant al Celta a la vuitena posició de la taula i a poc punts de les places que donaven accés a Europa.

Golejador: Iago Aspas. La indiscutible estrella del Celta de Vigo. Internacional espanyol, 'El mag de Moaña' va debutar la temporada 2007-08 amb el primer equip procedent del Celta B i s'hi va quedar sis temporades intercalant la primera i la segona divisió. Després de provar sort al Liverpool i al Sevilla, Aspas va tornar a Vigo l'estiu de 2015 per abanderar una època plena d'èxits al Celta. Als seus 34 anys, Iago Aspas és el segon màxim golejador de la Lliga amb 16 gols.

Classificació: El Celta de Vigo ja ha complert els seus objectius i no es juga res en aquests últims compromisos del curs. 11è amb 43 punts, el seu balanç és de 11 victòries, deu empats i 14 derrotes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut