Barça - Mallorca: Triomf necessari al Camp Nou (2-1)

En el retorn d'Ansu, els blaugranes s'han retrobat amb la victòria a l'Estadi per assentar-se en la segona posició

El Barça es retroba amb el triomf al Camp Nou en el retorn d'Ansu Fati. En una nit positiva, els barcelonistes s'han imposat al Mallorca amb les dianes de Memphis i Sergio Busquets per mantenir-se i obrir escletxa en la segona posició lliguera. Sens dubte, una victòria necessària per afrontar un tram final de temporada vital per a la classificació de la Champions i la plaça de plata.

Una posada en escena típica del Barça de Xavi. Els blaugranes s'han presentat al Camp Nou amb la pilota, els mallorquins, defensant. La primera escomesa que ha hagut de salvar Sergio Rico ha estat un cop de cap del davanter centre Aubameyang. Un altre dels atacants culers que ha copat mirades en uns compassos inicials amb ritme ha estat Memphis, des de l'extrem esquerre. Un avís del perill que, posteriorment, reactivaria.

Memphis activa el marcador

En la tranquil·litat ha avançat el matx fins a un esglai de Fer Niño, que sens dubte, ha despertat els de Xavi. Primer han cantat una alegria efímera amb el gol anul·lat a Ronald Araujo; hauria estat la cirereta a una setmana on el central blaugrana ha renovat fins a la temporada 2026. Però, quasi quan els 62.789 espectadors i espectadores de l'Estadi encara s'estaven asseient per celebrar aquest 1-0 frustrat ha emergit, de nou, un enèrgic barcelonista. Una passada de filtrada de Jordi Alba, el defensa més assistent de la Lliga, cap a un dels homes amb més arguments ofensius. Control i xut de l'holandès per dibuixar el primer de la nit.

La connexió entre els dos màxims golejadors blaugranes del curs, el i el 25, ha estat un dels altres arguments per sacsejar més l'electrònic. Quiet fins al descans tot i la pressió alta dels catalans, que ha fet tremolar la rereguarda de Javier Aguirre a través de la verticalitat impresa per futbolistes com Frenkie o Gavi. Un dels altres noms a mencionar, però amb regust amarg, en aquesta primera part de discurs culer és el de Gerard Piqué, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc al minut 28.

Sergio fa bona una nova recuperació

Amb ganes d'escriure més episodis positius, els de Xavi s'han esforçat per eixamplar el marcador. Sotmetent el Mallorca a córrer a la recerca de l'anhelat esfèric, els culers han transformat l'ambició en realitat. L'enèsima recuperació de Sergio Busquets en aquest partit s'ha enaltit. Després, el capità ha arrodonit l'acció amb un control orientat per telegrafiar un xut amb l'esquerra al fons de la xarxa (min. 54). Lluny d'acontentar-se i relaxar-se amb aquest 2-0, el Barça ha crescut i ha continuat imposant la seva lògica per intentar engrandir la victòria.

Amagant les paraules visitants, els de Xavi han navegat en la comoditat a través de la possessió. Inclús han vist una nova diana anul·lada; aquesta vegada a un insistent Ferran Torres. La negació del 3-0 i una ocasió rival no ha amagat l'alegria del barcelonisme, que ha esclatat més amb el retorn d'Ansu Fati. Elevant els decibels des de la seva sortida a escalfar, el 10 blaugrana ha retornat a un partit cent un dies després; ho ha fet al minut 75.

El gol rival enfosqueix la reaparició d'Ansu

En una jornada que avançava rodona, el conjunt illenc ha aparegut. Rebaixant l'eufòria dels aficionats i aficionades, Raillo s'ha anotat el 2-1 a onze minuts de la conclusió. Un resultat ajustat que no ha espantat. Perquè el Barça ha reaccionat i ha vorejat la porteria de Rico per finalment retrobar-se amb la victòria al Camp Nou. D'aquesta manera, els culers han sumat tres punts vitals en la lluita per la segona posició i la Champions, i han tret rèdit a les ensopegades de Sevilla i Atlètic de Madrid.

Els de Xavi ocupen la segona plaça amb 66 punts després d'aquesta nit positiva al Camp Nou.