10 coses que cal saber sobre Araujo

10 coses que cal saber sobre Araujo

Les curiositats i les dades per tal de conèixer una mica millor el jove defensa blaugrana

Ronald Araujo renovarà la seva vinculació amb el FC Barcelona després de consolidar-se al primer equip procedent del Barça B. Però hi ha diverses curiositats i dades que cal destacar del jove defensa uruguaià. A continuació repassem el més destacat. 

 

1. Un debut agredolç 

Aquesta és la tercera temporada al primer equip. Un camí que es va iniciar el 6 d’octubre del 2019. Un jove Araujo, amb 20 anys i en dinàmica del Barça B, va saltar a la gespa del Camp Nou al minut 73 en un partit lliguer davant el Sevilla. L’alegria d’aquella nit, però s’acabaria torçant perquè l’aleshores 33 culer va acabar expulsat. 

2. El curs 2020/21 puja al primer 

La temporada 20/21 suposa el seu ascens definitiu al primer equip, quan va començar a ser més habitual a les alineacions del Barça. D’aquesta manera, la seva etapa al filial barcelonista passa a ser història. Recordar que el Araujo va arribar al Barça B l’estiu del 2018 i es va convertir en un dels capitans del conjunt de García Pimienta. 

Araujo i Piqué durant el Barça-Sevilla

3. Un golàs per estrenar-se com a culer 

Una rematada de tisora li va permetre dibuixar el seu primer gol amb el Barça. Va ser contra el València al Camp Nou el 19 de desembre de 2020.  

4. Un central amb esperit de davanter 

Aquest curs 2021/22 l’uruguaià és el defensa més anotador. Les seves poderoses pujades a l’atac li han permès anotar contra Granada, Sevilla, Atlètic de Madrid i Reial Madrid. Quasi res. Sens dubte que l’actual 4 blaugrana s’ha enfundat el vestit de davanter en més d’una ocasió. 

No és d’estranyar. Perquè quan va començar a donar els seus primers passos futbolístics va actuar de ‘9’. Va ser en la seva fugaç estada al Peñarol. Ara bé, la seva petita estatura no va convèncer al club de Montevideo. Girs de la vida, avui en dia és el quart barcelonista més alt de la plantilla juntament amb Luuk de Jong, Piqué i Nico. 

mini_2021-09-20_FCBvsGRANADA_60

5. Del 33 al 4

El central nascut a Rivera ha tingut tres dorsals diferents amb el primer equip barcelonista. La campanya del seu debut es va serigrafiar el 33. Posteriorment, va començar el curs 2020/21 amb el 30, però al cap de pocs partits i després de la marxa de Rakitic es va apoderar del 4.   

 

6. Internacional amb Uruguai 

Ronald Araujo va debutar amb l’absoluta Celeste sent jugador culer. Va ser el 14 d’octubre del 2020 contra l’Equador en un partit de les Eliminatorias per al Mundial de Qatar. No va ser un primer dia d’ensomni, ja que el combinat dirigit per Washington Tabárez va perdre. Una derrota que no impediria la classificació per a la cita mundialista. 

De fet, podria ser el primer Mundial per a Araujo. Remarcar, però, que va participar en el Mundial sub-20 del 2019. 

Araujo

7. El 20è uruguaià del Barça 

El central es va convertir en el 20è charrúa en defensar l’elàstica barcelonista. Així doncs, altres 19 uruguaians han passat pel FC Barcelona al llarg dels seus 123 anys d’història. Aquesta és la llista: Joaquín Mascaró, Héctor Scarone, Donald Ross, Ricardo Faccio, Enrique Fernández, Luis Prais, Ricardo Salaverry, Ramón Alberto Villaverde, Mario Villaverde, Dagoberto Moll, Julio César Benítez, Luis Cubilla, Alcides Silveira, Eduardo Endériz, Alfredo Amarillo, Julio César Jiménez, Néstor Omar Martín, Martín Cáceres i Luis Suárez.

8. La Copa del Rei, el seu primer trofeu 

A l’estadi de la Cartuja, el central va obrir el seu palmarès amb el FC Barcelona. I ho va fer amb la Copa del Rei 2020/21. Una nit molt especial que es va construir després de golejar contundentment l’Athletic Club per 4-0. 

mini_2021-04-18 OTRO ATHLETIC-BARCELONA 111

9. El mate, amarg

Com a uruguaià, la ‘bombilla’ és una extensió de la seva mà. Des dels tres anys, Araujo pren mate. Això sí, com a bon uruguaià, l’amarg. Una beguda que va començar a beure amb la seva àvia.

10. Un dia molt feliç 

Sent blaugrana, Ronald Araujo va ser pare per primera vegada el passat 11 d’octubre de 2021. La seva filla es diu Aitana. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut