Reial Societat – Barça: Triomf d’ofici (0-1)

Els blaugranes es retroben amb la victòria gràcies a un gol d’Aubameyang anotat en els 10 primers minuts de partit

Ofici, entrega i caràcter han estat els adjectius que, acompanyats del talent blaugrana, han permès al Barça embutxacar-se la seva 18a victòria lliguera i recuperar la segona plaça de la competició domèstica (0-1). En un duel emmarcat en tot moment per l’alta ferocitat empleada per ambdós conjunts, un solitari gol d’Aubameyang de cap ha regalat al FC Barcelona un triomf que permetrà als de Xavi Hernández carregar-se de confiança per al tram final de temporada.

L’única notícia negativa per als barcelonins ha estat la lesió al genoll dret del central Ronald Araújo i les molèsties físiques han sentit Piqué, Jordi Alba i Gavi al llarg del partit. Tot i aquestes dificultats amb què ha hagut de lidiar el conjunt barceloní, els blaugranes han demostrat en tot moment el desig necessari per sortir victoriosos i s’han acabat emportant, de manera merescuda, tres punts molt treballats cap a Barcelona.

Aubameyang dona el primer pas

Al Reale Arena, en un duel subratllat d’entrada per l’ensordidor ambient que ha presentat des del segon u l’afició ‘donostiarra’, l’alba del partit ha estat de color blaugrana. Després d’uns compassos inicials frenètics, Ousmane Dembélé ha estat l’encarregat de rebaixar les pulsacions basques amb un precís xut que ha acabat directe a la part central de la fusta dreta de la porteria d’Alex Remiro.

Així, quan la por al cos encara era present entre els aficionats locals a causa de l’esglai culer, Gavi ha estat el més murri de tots dintre de l’àrea en recollir el rebot del xut de Dembélé per trenar una ràpida jugada que ha acabat amb el nom d’Aubamenyang al lluminós, després d’aprofitar, amb un gran cop de cap, una pragmàtica assistència de Ferran Torres (0-1, min.10)

Un cop arrencat el tap, el Barça ha imposat la seva lògica a través del contraatac. Aprofitant l’envalentiment ‘txuri urdin’, els homes de Xavi Hernández han trobat força espai a l’esquena d’una defensa blanc-i-blava que ha vist, contemplativa, com uns espigats xuts de Frenkie de Jong, Ousamne Dembélé i Aubameyang han estat a punt d’introduir-se al fons de la xarxa local. No obstant això, els blaugranes no han pogut transformar aquests bons minuts finals en avantatge en el marcador, i han marxat al descans amb un sol gol de distància.

El caràcter blaugrana, a relluir

L’intens primer acte, comandat per als blaugranes, ha donat pas a un començament de segona meitat accidentat. I és que, 10 minuts més tard de l’inici de la represa, Xavi Hernández s’ha vist obligat a redibuixar la defensa culer quan, Ronald Araújo ha hagut d’abandonar el terreny de joc a causa d’una lesió al genoll dret. Eric Garcia ha entrat al seu lloc i ha passat a formar línia amb un Gerard Piqué i un Jordi Alba que, minuts abans, també han sentit molèsties.

Malgrat això, l’exercici defensiu barceloní ha continuat sent immaculat. La solvència dintre de l'àrea demostrada per als dos centrals i per Ter Stegen s'ha comibnat a la perfecció amb un mig camp que ha anat agafant pes de manera progressiva. Sota les ordes d’un Sergio Busquets que ha estat el far del joc coral de l’equip, el conjunt blaugrana ha pogut anestesiar les optimistes pretensions basques amb possessions més assossegades.

Així doncs, tot i l’envestida final dels homes d’Imanol Alguacil perpetuada a través d’una allau de centrades, els culers han finalitzat el matx amb gran aplom i han serrat les dents fins al final per acabar d'eixugar, de forma definitiva, qualsevol intent d’igualada ‘txuri urdin’.