Barça – Eintracht: Eliminats de l’Europa League (2-3)

Els de Xavi ho intenten fins a l’últim moment, però els alemanys, amb un doblet de Kostic i un golàs de Santos Borré, guanyen al Camp Nou

No ha pogut ser i el FC Barcelona ha caigut eliminat als quarts de final de l’Europa League. Ho ha fet després de perdre contra un combatiu Eintracht de Frankfurt (2-3), que ha aconseguit el triomf al Camp Nou. Els gols de Kostic (x2) i Santos Borré han resultat determinants davant d’un Barça que ho ha intentat fins al final, i que s’ha trobat amb l’1-3 de Sergio i el 2-3 de Memphis en el temps afegit, però que finalment no ha pogut remuntar el 0-3 advers.

Mal inici

No han començat bé les coses per al Barça, que ràpidament ha hagut de remar a contracorrent. I és que els visitants s’han avançat molt d’hora, després que Kostic transformés un penal (0-1, min 4) d’Eric Garcia. Acció que ha trastocat els plans dels blaugrana, a la recerca de la porteria però sense encert.

Especialment amb un Dembélé molt actiu, que ha repartit joc ofensiu des de l’extrem. Els alemanys han aguantat bé els moments d’intensitat culer i han aconseguit neutralitzar els locals. També a través dels guants de Trapp, com per exemple en una rematada de primeres d’Araujo des de l’àrea que el porter de l’Eintracht ha tret com ha pogut (min 18).

Malgrat el domini blaugrana, els de Frankfurt han tingut ocasions i, cada cop que s’han acostat a la porteria de Ter Stegen, ho han fet amb perill. Ha estat en una d’aquestes quan l’Eintracht ha fet més gran la seva diferència, amb un autèntic golàs de Santos Borré des de fora l’àrea impossible per a Ter Stegen (0-2, min 36).

Les males notícies no han acabat aquí, perquè Pedri ha hagut de ser substituït al descans per unes molèsties als isquiotibials de la cuixa esquerra.

Cop final de l’Eintracht

Amb l’objectiu d’intentar remuntar el 0-2 en contra, el Barça ha sortit a la represa amb l’única missió de marcar. I ho ha estat a punt d’assolir en els primers minuts, amb ocasions d’Aubameyang (min 47) i Gavi (min 53). Però ha estat Ter Stegen qui ha hagut d’intervenir per evitar el tercer dels visitants en un contracop de llibre (min 58). No ha pogut salvar, malgrat tot, la rematada creuada de Kostic que ha deixat vista per sentència l’eliminatòria (0-3, min 67).

Perquè el Barça ha intentat reduir diferències per tornar a entrar en el partit, especialment en uns últims minuts de bogeria, i Sergio ha posat l’1-3 amb una rematada potentíssima que ha acabat al fons de la xarxa (min 91). A més, Memphis, de penal, ha fet creure els blaugrana ja al minut 100 (2-3). Malauradament no hi ha hagut temps per més i el Barça s’acomiada de l’Europa League en aquests quarts de final.